Home » De Man » Haarfijn uitgelegd: Philip onderging een haartransplantatie
Sponsored

De 36-jarige Philip Ties – businessmanager bij een detacheringsorganisatie – stapte afgelopen december bij Omorfy Haarkliniek binnen. Haarverlies zit in de familie. Het is niet iets dat hem stoorde, toch ging hij voor een behandeling. Hij kijkt tevreden terug.

”Mijn zwager heeft een aantal jaren geleden een haartransplantatie ondergaan. Bij hem vond ik het heel mooi. Ik had inhammen, maar die gaven me eigenlijk geen problemen. Toch ben ik, vrij impulsief, naar Omorfy gegaan. Uit ijdelheid, denk ik.”

Binnen drie kwartier en drie weken

“Tijdens het eerste gesprek in de kliniek leggen ze je heel goed uit hoe de behandeling in z’n werk gaat. Niet alleen leggen ze de techniek uit, ook vertellen ze met welke apparatuur ze werken, wat de resultaten zijn en wat de nazorg inhoudt. Een heel informatief gesprek!”

Het intakegesprek eind december duurde zo’n drie kwartier. “Drie weken later had ik al een afspraak voor de behandeling. Ze vertelden dat de winter hét ideale moment was voor een behandeling. Dan heb je immers vaak een muts op.”

“Je loopt een paar weken met een kaal hoofd rond, maar dat is het dan ook. Ik vond het niet zo spannend. Mensen vinden het heel mooi geworden, het is voor mij ook zeker geen taboe. Ik ken best mensen die het heel lastig vinden om het ter sprake te brengen, maar dat heb ik niet. Ik deed het puur voor mezelf, fijn dat anderen het ook positief beoordelen.”

De behandeling viel me eigenlijk wel mee. Je krijgt prikken in je hoofd. Ik zat de hele dag in een stoel, daar was ik aan het eind van de dag wel klaar mee”, glimlacht hij. “’s Ochtends halen ze de haartjes eruit en ’s middags planten ze die er weer in. Intussen word je goed verzorgd, met bijvoorbeeld een goede lunch. Het is wel grappig: ze halen eerst de haartjes uit je hoofd, vervolgens schieten ze gaatjes in je hoofd. In mijn geval zo’n tweeduizend.”

De nazorg 

“Na de behandeling mag je niet op je hoofd liggen, dus je slaapt met een nekkussentje voor in de auto. Dat was prima te doen. Alleen op dag vier zag ik er wel uit als Rico Verhoeven die helemaal in elkaar geslagen was. Ik had een heel duf gezicht, omdat de zwellingen langzaam naar je ogen zakken. Dat was wel grappig.”

“Het was een hele prettige ervaring. De uitleg is prima en ik werd erg op mijn gemak gesteld. En tijdens de controlebezoeken – eens in het kwartaal – is het contact goed. Mijn hoofd genas ook volgens planning, dus ik ben erg blij dat ik de behandeling ben ondergaan!”

Next article