Home » Gezonde Dieren » Hoogwaardig voer in combinatie met passende zorg verlengt het leven van uw hond of kat
Sponsored

Wie een hond of kat heeft, weet dat het lastig is om het juiste voer voor het geliefde huisdier te vinden. Eukanuba maakt dat een stuk gemakkelijker. Dit bedrijf richt zich al vijftig jaar op de beste voeding voor honden en katten. Dennis Vermegen, Arthur Bos en Dennis Smit van Eukanuba vertellen er meer over.

Eukanuba startte in Amerika en werd in 1969 opgericht door The IAMS Company. Oprichter Paul F Iams ontwikkelde de diervoeding volgens de voedingsfilosofie dat honden en katten vleeseters zijn en hun voer dus ook vlees moeten bevatten. Twintig jaar geleden kwam Eukanuba naar Nederland. “In Coevorden staat een grote en ultramoderne fabriek waar 220 mensen dagelijks werken aan de productie van hoogwaardig voer voor klanten in meer dan dertig landen. De fabriek heeft een eigen windturbine die voorziet in een kwart van de energiebehoefte. We zijn druk bezig met meer maatregelen om dat percentage te vergroten.”

Hoogwaardige ingrediënten

Het honden- en kattenvoer van Eukanuba bevat alleen hoogwaardig dierlijk eiwit, voor een groot deel verse kip of lam als belangrijkste eiwitbron. Verse kip betekent in dit geval dat we alleen kippenvlees gebruiken dat nooit bevroren is geweest. Het komt van de slachterij rechtstreeks naar onze fabriek.”

De zoektocht waar Paul F Iams mee begon, gaat onverminderd door. “De samenstelling van ons voer verandert als er nieuwe inzichten zijn. We werken samen met fokkers en dierenartsen en belangrijke brancheorganisaties zoals Europese kennelclubs en verschillende betrouwbare hondenorganisaties zoals de Federation Cynologique Internationale. Dit zorgt ervoor dat miljoenen huisdieren profiteren van onze verbeteringen en aanpassingen in de receptuur van het voer.”

Voor groot en klein

Eukanuba onderscheidt zich – buiten de receptuur met vers vlees – vooral door de grote verscheidenheid. “Een puppy of kitten heeft andere voedingsstoffen nodig dan een dier dat al volwassen is. Een senior dier heeft ook weer een andere samenstelling van voer nodig. Ons voedingsassortiment bevat speciale veterinaire voeding en voeding die is afgestemd op verschillende levensfasen, ras groottes, gevoeligheden en activiteitsniveaus.” Voor elke levensfase van het dier is er dus een aangepast voer. “De recepturen zijn anders, voor een puppy komt bijvoorbeeld het gehalte aan calcium in het voer veel nauwer dan voor een volgroeide hond. Een oudere hond verteert bijvoorbeeld het voer wat slechter, ook daar houden we rekening mee.”

Kwaliteit is belangrijk

Eukanuba stelt hoge eisen aan de kwaliteit van hun dierenvoeders, het spreekt dan ook vanzelf dat deze gemaakt worden in een moderne fabriek die voldoet aan de hoogste voedingsstandaarden. “Onze medewerkers dragen een haarnetje en desinfecteren zich voordat zij de ruimte betreden, we werken met hygiëne-zoneringen. Tijdens het productieproces van het voer, zijn er meer dan 120 kwaliteitschecks. Ook voor onze leveranciers zijn we streng, bovenop de externe kwalificaties controleren we zelf op onze uitgebreidere kwalificatievoorwaarden.”

Bevlogen medewerkers

Eukanuba staat voor topvoer, stellen de heren. “Onze ingrediënten, de productie en de kwaliteit maken het verschil ten opzichte van andere merken honden- en kattenvoer. Fokkers gebruiken onze producten graag en bevelen ons voer dan weer aan bij de nieuwe eigenaar.” De mensen die bij Eukanuba werken, hebben zelf ook een passie voor honden en katten. “Veel van onze medewerkers zijn fokkers of doen aan enige vorm van hondensport. Als bedrijf sponsoren we veel hondenshows, het Flying High Frisbee evenement en we sponsoren de KNGF-geleidehonden met voer voor honden in opleiding. Op 3, 4 en 5 mei zijn we aanwezig op het Animal Event in Hilvarenbeek.” Daarnaast helpt Eukanuba asiels in de regio met sponsoring en/of het doneren van voer.

Omdat dit een jubileumjaar is voor Eukanuba, zijn er in de loop van het jaar speciale acties te verwachten. “De consument zal ons zeker tegenkomen!”

Tips

Houd je hond op een gezond gewicht

Overgewicht is de grootste oorzaak van gewrichtsschade. Botten en gewrichten staan van nature bloot aan grote belastingen. Overgewicht vergroot deze belasting nog verder, waardoor de gewrichten na verloop van tijd achteruitgaan. Naarmate honden ouder worden, vertraagt hun stofwisseling. Dus net als bij ons gaat het om de juiste balans tussen “calorieën in” en “calorieën uit” om op een gezond gewicht te blijven.

Regelmatig matig bewegen in combinatie met goede voeding is van vitaal belang om uw hond in optimale lichaamsconditie te houden. Bewegen is ook goed voor de spiertonus. En deze spieren ondersteunen de gewrichten. Uw oudere hond heeft misschien niet meer de tomeloze energie van vroeger, maar wil nog altijd graag samen met u hardlopen of spelen. Twee keer matig bewegen per dag is goed voor hem en voor u!

Ondersteun de weerstand van je hond

Als ze geboren worden, hebben puppy’s een erg zwak immuunsysteem. Dus de eerste 24 uur na de geboorte krijgen ze krachtige en beschermende antistoffen via de eerste moedermelk, colostrum genaamd. Dit zorgt de eerste paar weken voor bescherming. Een volwassen hond heeft miljarden immuuncellen die in het bloed circuleren, maar gedurende de eerste drie tot vier maanden van het leven is het immuunsysteem nog in ontwikkeling.

Een hoogwaardig puppyvoer kan helpen de afweer van jonge puppy’s in deze cruciale tijd te ondersteunen en een solide basis te leggen voor een lang en gezond leven.

Next article