Home » Gezonde Dieren » Voeding voor honden in alle soorten en maten
Sponsored

Honden: je hebt ze in alle soorten en maten. Dit betekent ook verschillende focuspunten per rasgrootte. Constantijn van Gerwen, Algemeen Directeur Vitakraft Benelux, vertelt over de verschillende formaten waar we honden in kunnen onderverdelen en hun aandachtspunten.

Geschreven door redactie

Mini

“Kleine honden hebben een relatief kleine mond, hierdoor hebben ze vaker last van tandplak en een onfrisse mondgeur. Ook worden ze veel gedragen, waardoor ze weinig beweging krijgen. Daarnaast worden kleine honden vaak niet of nauwelijks uitgelaten (mini honden vind je bijvoorbeeld vaker in de stad) en ze gaan thuis op de kattenbak.”

Medium

“Middelgrote honden zijn actief en gebruiken daardoor veel energie. Ze zijn veel buiten en komen daardoor vaker in aanraking met bacteriën en virussen. Ze (vr)eten van alles op, wat een aanslag is op hun weerstand.”

Maxi

“Grote honden hebben relatief gezien een kort maag- en darmstelstel, wat van invloed is op hun spijsvertering. Ook zijn ze zwaarder, waardoor hun gewrichten meer te verduren hebben. Van oorsprong zijn grote honden echte jagers. Voor de ‘huishond’ is dit minder belangrijk geworden. De talgproductie van deze honden blijft echter doorgaan, waardoor de huid en vacht extra moet worden ondersteund.”

“Voor alle honden is het belangrijk dat ze voeding krijgen die alle vitamines, mineralen, koolhydraten, vetten en vocht bevatten voor een zo gezond mogelijk hondenleven. Om die reden hebben wij Vita Complete® Pure Natural Dogfood ontwikkeld.”

Terug naar de natuur

“Om ervoor te zorgen dat onze aarde leefbaar blijft voor ons en onze geliefde huisdieren moeten we elke inspanning leveren om het worst case scenario te voorkomen, namelijk uitputting en vervuiling van onze leefomgeving. Daarom houden wij rekening met onze planeet bij het produceren van onze voeding. Zo proberen we onze omgeving minder schade toe te brengen en zo onze aarde te behouden voor de volgende generaties.”

“De door ons ontwikkelde hondenvoeding is puur natuurlijk op basis van één magere eiwitbron, namelijk kalkoen, en aangevuld met rijst, kruiden, groenten en vruchten. De voeding is volgens tarwevrije receptuur gemaakt waardoor deze ook voor honden met een intolerantie voor tarwegluten geschikt is. Het gebruik van kalkoen als magere eiwitbron, rijst als goed verteerbare bron van koolhydraten én toevoeging van meer vezels en vers vlees (tien procent van het totaal aandeel vlees) zorgt voor een optimale vertering doordat alle voedingsstoffen worden opgenomen, en een optimale stoelgang.”

“De voeding is afgestemd op de levensfase en de grootte van de hond. Zo hebben we een Junior, Adult en Senior variant verdeeld over Mini, Medium en Maxi honden. Per grootte van de hond hebben we een aantal focuspunten. Bij Mini honden zijn dat bijvoorbeeld Dental Care, Skin & Coat en Odour Stop. Bij Medium honden zijn dat Activity, Defence en Digestion en bij de Maxi honden Digestion, Joints en Skin&Coat. Op deze manier is er optimale voeding voor honden in alle soorten en maten. Dat is pas liefde geven!”

Meer info?

Kijk op: www.vitakraft.nl/vitacomplete

Next article