Home » Huid » De huidtherapeut zorgt voor jouw huid!
Sponsored

De huidtherapeut is een expert op het gebied van de huid en draagt zorg voor het creëren en behouden van een gezonde huid. Luca Geleedst, opgeleid tot huidtherapeut en werkend bij Velthuis kliniek, omschrijft zichzelf als een professional die jou helpt om letterlijk lekker in je vel te zitten.

Luca heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in algemene en cosmetische huidverbetering. “Mijn spreekuur is erg gevarieerd. Ik zie cliënten met gerichte hulpvragen zoals het behandelen van huidaandoeningen als acne en rosacea of het aanpakken van de restverschijnselen, zoals verkleuringen en littekens als gevolg van deze huidaandoeningen.”

Aging gracefully

Ook behandelt ze veel cosmetische wensen. Denk aan het verwijderen van ontsierende huidoneffenheden zoals couperose en pigmentvlekken tot aan preventieve behandelingen om huidveroudering te vertragen. “Ouder worden doen we uiteindelijk allemaal. Dat is helemaal niet erg! De trend die we bij Velthuis kliniek steeds meer zien, is om door huidverbeterende behandelingen mooi ouder te worden. Dat vind ik een goede ontwikkeling!”

Goede zorg voor de huid start volgens Luca met een goede huidanalyse. “Door het analyseren van de aanwezige symptomen in de huid en de mogelijk onderliggende oorzaken kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Hierdoor wordt een huidbehandeling veel doelgerichter en effectief voor het bereiken van een optimaal resultaat.”

Peelings

“Peelings hebben algehele huidverbeterende eigenschappen. De keuze van een peeling voor jouw huid hangt samen met je huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. Bij een glycolzuurpeeling ervaren mensen een frissere uitstraling, terwijl de salicylzuurpeeling een ontstekingsremmend effect heeft en zo actieve acne vermindert. Een TCA peeling zorgt voor een zachtere textuur, vermindering van littekens en het vermindert zonschade.”

Laser & IPL

“Met laser en IPL behandelingen kunnen huidproblemen heel gericht worden aangepakt. Hierdoor merk je binnen één behandeling vaak al verschil. Zo is het mogelijk om couperose, pigmentvlekken en storende haargroei aan te pakken. Lasersystemen kunnen ook breder ingezet worden, voor het aanpakken van acne, verminderen van acnelittekens en om huidverouderingsverschijnselen te verminderen.”

Ben jij nieuwsgierig geworden wat een huidtherapeut voor jou kan betekenen? Bij Velthuis kliniek kun je zonder verwijzing voor een consult terecht op de afdeling huidverbetering.

Next article