Home » Life Sciences & Health » Juiste locatie van groot belang
Sponsored

Acerta Pharma is in zes jaar tijd uitgegroeid van start-up tot wereldspeler in de farmaceutische industrie. “Voor een start-up is de locatie van groot belang”, vertelt Nico Stam, Vice President Research Europe. “Op het Pivot Park konden wij gebruikmaken van shared services en kregen wij toegang tot apparatuur die wij destijds zelf nog niet konden aanschaffen.”

Netwerk

“Daarnaast was het netwerk van groot belang. De twee onderzoekers die het bedrijf hebben gestart, hadden zelf nog niet voldoende middelen. Hier in Oss hadden zij een uitgebreid kennisnetwerk in Life Sciences & Health. Zo slaagden zij erin om investeerders te interesseren en om de juiste mensen om zich heen te verzamelen. De farma sector vereist heel specifieke kennis en vaardigheden.”

Zes jaar geleden was Acerta-Pharma een kleine speler. Nu zijn wij wereldnieuws.

Nico Stam (Vice President Research Europe)

Wereldspeler

Inmiddels is Acerta Pharma uitgegroeid tot absolute wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van medicijnen en nieuwe therapieën tegen verschillende vormen van kanker, waaronder chronisch lymfatische leukemie. Het kankeronderzoek trekt internationaal veel belangstelling. Het Brits-Zweedse farmaceutische concern AstraZeneca heeft 3,7 miljard betaald voor 55 procent van de aandelen. Inmiddels heeft Acerta Pharma ook twee vestigingen in de Verenigde Staten.

Toplocatie

“Dat betekent niet dat wij hier weggaan. Integendeel zelfs, wij breiden hier fors uit. Naast internationale samenwerkingen, hebben wij samenwerkingen met bedrijven op het Pivot Park en de meeste universiteiten en medische centra in Nederland. Nederland is voor de farma sector een toplocatie.”

Meer informatie: https://www.acerta-pharma.com/

Next article