Home » Lucht & Longen » Acupunctuur verlicht hooikoorts en longklachten
Sponsored

Acupunctuur kan direct uw hooikoorts- en benauwdheidsklachten verminderen. Bovendien verbetert acupunctuur ook andere klachten van longpatiënten. Denk aan slapeloosheid en vermoeidheid.  Daarnaast neemt de levenskracht toe, waardoor klachten minder intens zijn.

Wat doet acupunctuur?

De luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem, omdat ze direct in contact staan met de buitenwereld. Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoeliger voor infecties, hooikoorts en andere klachten. Bij ademhalingsproblemen versterkt een acupunctuurbehandeling uw afweersysteem en zorgt het voor ontspanning in uw luchtwegen en borstkas. Diverse acupunctuurpunten maken stoffen vrij die ontstekingen afremmen en de slijmproductie verminderen.

Onmiddellijk effect

Bij klachten zoals hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ademhalingsritme weer rustiger en dieper wordt. Acupunctuur kan ook als aanvullende therapie worden ingezet, naast een reguliere behandeling.

Dat gebeurde bij mevrouw E. uit Friesland. Ze vertelt over haar eerste acupunctuurbehandeling: “Ik bleef erg benauwd, ook al werd mijn longontsteking behandeld met antibiotica. De acupuncturist stak een naaldje in mijn hand. Tot mijn verbazing kon ik meteen makkelijker ademen. Het leek wel alsof mijn longen zakten en ik daardoor meer lucht kreeg.”

Minder prikkende ogen en niezen

Bij hooikoorts kan acupunctuur ervoor zorgen dat het prikken van de ogen en het niezen aanzienlijk minder wordt. Als u tevens preventief met acupunctuur start, heeft u in uw gevoeligste periode geen of veel minder klachten.

Wilt u weten of u ook geholpen kan worden met uw klacht?

Kijk dan op www.acupunctuur.nl. Hier is alle informatie van de NVA te vinden, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Zij staat garant voor goed opgeleide acupuncturisten. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

Next article