Home » Man & Gezondheid » Natuurlijk heeft het een impact op je relatie
Sponsored

Toen Peter Cornelissen 52 jaar was, werd bij hem prostaatkanker vastgesteld. Als gevolg van de operatie ontstond een erectieprobleem. Na een jarenlange zoektocht naar mogelijke oplossingen heeft hij nu een erectieprothese.


Taboe

“Het is ongelooflijk hoe weinig informatie er is over prostaatkanker, erectieproblemen en oplossingen daarvoor. Er heerst nog een groot taboe als het gaat om de ‘edele delen’ of de ‘kroonjuwelen’ van een man.

Dat is ontzettend jammer want alleen door erover te praten, kun je anderen bewust maken van de symptomen van prostaatkanker en helpen bij het vinden van oplossingen voor erectieproblemen.”

Geen seks zonder liefde, maar ook zeker geen liefde zonder seks

Aanvankelijk geen zorgen

“Na de operatie vertelde mijn arts dat ik mogelijk een tijdje incontinent zou zijn en dat ik hoogstwaarschijnlijk geen erectie meer zou kunnen krijgen. In eerste instantie maakte ik me daarover nog niet zo’n zorgen.

Genezen van de kanker was mijn eerste prioriteit en herstellen van de incontinentie stond met stip op nummer twee. Toen die twee dingen eenmaal onder controle waren, bleek ineens dat de seksualiteit toch veel belangrijker was dan ik dacht.”

Peter Cornelissen met wit hemd en witte hoed.

Wezenlijk onderdeel van relatie

“Mijn vrouw en ik hebben al meer dan dertig jaar een gezond en gelukkig huwelijk. Wij waren erop voorbereid dat vrijen anders zou zijn. Wij waren er echter niet op voorbereid hoe anders het is als de man geen erectie meer kan krijgen. Daar word je allebei onzeker van. Onze stelling was altijd ‘geen seks zonder liefde’ maar omgekeerd bleek ‘geen liefde zonder seks’ voor ons net zo belangrijk te zijn.

Natuurlijk waren wij maatjes en beste vrienden en natuurlijk hielden wij intens van elkaar. Toch begonnen wij elkaar als man en vrouw te missen. Seksualiteit is een heel wezenlijk onderdeel van onze relatie.”

“Na een lange zoektocht ben ik uiteindelijk in Nieuwegein geopereerd door twee Amerikaanse artsen en heb ik een erectieprothese gekregen. Met de prothese ben ik, voor mijn gevoel, eindelijk weer mezelf. Voor de operatie was ik bepaald niet blij als ik in de spiegel keek. Nu heb ik daar geen problemen meer mee en mijn vrouw en ik hebben elkaar weer helemaal teruggevonden.”

Next article