Home » Aandacht voor Neurologie » Onze campagnepartners
Aandacht voor Neurologie

Onze campagnepartners

De campagne ‘Aandacht voor Neurologie’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Hersenstichting 

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een hersenbloeding, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet het leven van de patiënt en haar naasten volledig op z’n kop. Fysiek, mentaal en sociaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Al meer dan 30 jaar leggen we verbanden tussen verschillende soorten hersenaandoeningen. Want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. Zo vinden we steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Kijk voor meer informatie op informatie: www.hersenstichting.nl

EpilepsieNL 

Epilepsie verstoort levens van 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht. En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. EpilepsieNL is een sterke organisatie met maar één doel: de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en hun omgeving verbeteren. EpilepsieNL doet dit door middel van onderzoek, goede voorlichting, werven en natuurlijk het verbinden van mensen. Samen gaan we in de aanval voor mensen met epilepsie. 

Hoofdpijnnet 

Ernstige hoofdpijn beïnvloedt in grote mate iemands dagelijks leven. De aandoening heeft impact op het werk, sociaal leven en het uitvoeren van hobby’s. Meer dan 2 miljoen mensen hebben een vorm van hoofdpijn waarvan 100.000 invaliderend. Volwaardig deel uitmaken van de samenleving is voor hen niet vanzelfsprekend en moet iedere dag weer bevochten worden. Hoofdpijnnet bestaat meer dan 50 jaar en is het landelijke netwerk voor mensen met ernstige hoofdpijn. Op onze website https://hoofdpijnnet.nl/  vind je informatie over de laatste actualiteiten, onze activiteiten en lidmaatschap.  

ParkinsonNL

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Het is een progressieve ziekte met een enorme impact op het dagelijks leven van mensen met Parkinson en hun naasten. Parkinson leidt tot veel verschillende symptomen, zoals trillen en stijfheid, maar ook depressies en verminderd denkvermogen. Het aantal mensen met Parkinson zal de komende 20 jaar met ruim de helft toenemen; en omdat Parkinson nog niet voorkomen of te genezen is zal dit een enorme impact op de maatschappij gaan hebben.   

ParkinsonNL is een gezondheidsfonds dat zich inzet om Parkinson de wereld uit te helpen. Dit doen we door slim te investeren in grensverleggend onderzoek, impactvolle innovaties en voorlichting, het laatste in samenwerking met de Patiëntenvereniging.  

Ons doel is zo snel mogelijke het verschil maken voor mensen met Parkinson. Onderzoek, innovatie en voorlichting zijn middelen om dit doel te halen. Voor deze drie focuspunten hebben we strakke processen ingericht, zodat we effectief kunnen sturen op het gewenste resultaat. Kijk voor meer informatie op https://www.parkinson.nl/

Stichting ALS Nederland

ALS is een meedogenloze ziekte. Na de eerste symptomen leven mensen met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar overlijden er 500 van hen en komen er weer 500 patiënten bij. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast financieren zij (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten.  

Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Wat nu nodig is, is veel meer geld. Help mee, kijk op https://www.als.nl/ voor de mogelijkheden.

Next article