Home » Aandacht voor Neurologie » Onze campagnepartners
Aandacht voor Neurologie

Onze campagnepartners

De campagne ‘Aandacht voor Neurologie’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

MS Vereniging Nederland 

Het is niet eenvoudig opeens te moeten leven met de diagnose multiple sclerose (MS). Als enige belangenvereniging voor mensen met MS in Nederland ondersteunen wij mensen met MS hun weg te vinden. Dit doen we door het behartigen van hun belangen bij onder andere zorgverzekeraars en de politiek, door het geven van informatie en advies en door hen in contact te brengen met andere mensen met MS en/of hun naasten. 

Parkinson Vereniging 

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 63.500 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Ook de rol van naasten en mantelzorgers krijgt hierbij ruim aandacht.  

De vereniging heeft vier belangrijke kerntaken: informatievoorziening, belangenbehartiging, het faciliteren van ontmoetingen en de inbreng van het patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek. Meer weten? Bel naar: 030-656 13 69 of mail: [email protected]

Hersenstichting 

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een hersenbloeding, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet het leven van de patiënt en haar naasten volledig op z’n kop. Fysiek, mentaal en sociaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Al meer dan 30 jaar leggen we verbanden tussen verschillende soorten hersenaandoeningen. Want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. Zo vinden we steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Kijk voor meer informatie op informatie: www.hersenstichting.nl

EpilepsieNL 

Epilepsie verstoort levens van 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht. En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. EpilepsieNL is een sterke organisatie met maar één doel: de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en hun omgeving verbeteren. EpilepsieNL doet dit door middel van onderzoek, goede voorlichting, werven en natuurlijk het verbinden van mensen. Samen gaan we in de aanval voor mensen met epilepsie. 

Mentaal vitaal 

Heb je een vraag over mentale gezondheid, wil je even je hart luchten of wil je – gewoon – meer weten wat je kunt doen om mentaal fit te blijven? Bij Mentaal Vitaal vind je betrouwbare informatie over mentale gezondheid en is er een hulplijn om je advies en ondersteuning te geven. Voor iedereen: van jong tot oud, voor jezelf of een ander, met of zonder hulpvraag.

Door aan de slag te gaan met je eigen mentale gezondheid en oog te hebben voor een ander, komen we dichter bij een mentaal gezonde samenleving. Wanneer je mentaal gezond bent, voel je je beter, word je gezonder ouder en voel je je meer verbonden met elkaar.

Next article