Home » Auto-immuunziekten » Onze campagnepartners
Partners

Onze campagnepartners

Met dank aan
Met dank aan

De campagne Auto-immuunziekten was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

CCUVN

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) geeft voorlichting, brengt mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa met elkaar in contact, en behartigt hun belangen. Wij helpen mensen om hun leven te leiden met hun ziekte, in plaats van dat de ziekte hun leven leidt.

Youth R Well

Youth R Well

Youth-R-Well.com is de onafhankelijke stichting die zich inzet voor jongeren met reuma in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Youth-R-Well.om biedt een website waar jongeren met reuma informatie kunnen vinden, met elkaar in contact kunnen komen en herkenning kunnen voelen. 

Naast de website, is één van de successen van Youth-R-Well.com het organiseren van events. Hier ontmoeten jongeren met reuma elkaar, delen zij ervaringen en leren zij van elkaar, maar ook van wat wordt aangeboden als event. 

Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren met reuma meer begrip krijgen in de samenleving. www.youth-r-well.com.

PAH Stichting

Stichting PAH

Stichting Pulmonale Hypertensie wil het welzijn bevorderen en de belangen behartigen van mensen met pulmonale hypertensie in Nederland. Dit doen wij o.a. door het verstrekken van informatie en het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de patiënten te vertegenwoordigen bij de ontwikkeling van het zorgbeleid in Nederland.

Stichting Axiale Spa

Stichting Axiale SpA Nederland is een organisatie die sinds 2004 actief is voor mensen met axiale SpA (waaronder de Ziekte van Bechterew). Wij zijn een klein team, allemaal met deze reumatische aandoening.  Ervaringsdeskundigheid speelt dus een grote rol bij het denken en doen voor deze doelgroep. Ons doel is om mensen met axiale SpA goed te informeren over het leven met deze ziekte, hun belangen te behartigen en om ze in beweging te houden. Daarnaast dragen wij bij aan een snelle diagnose door veel overleg met onze contacten in de medische wereld en een speciale website voor jonge mensen met lage rugpijn

Women INC

Women INC

WOMEN Inc. wil de ongelijkwaardige positie van vrouwen in Nederland beëindigen, door de participatie en kansen van vrouwen te vergroten. Ons doel is een inclusieve Nederlandse samenleving, waarin het voor je kansen niet uitmaakt of je een meisje of jongen bent, een vrouw of man. Genderongelijkheid is het grootst op de thema’s Geld, Gezondheid en Beeldvorming, die pakken wij actief aan met ons agenderend netwerk.

Wij zorgen dat meisjes en vrouwen in 2030 kunnen rekenen op: een arbeidsmarkt met gelijk speelveld (zonder loonkloof); gezondheidszorg op maat, met oog voor m/v verschillen; representatieve media en onderwijs, vrij van stereotypen. En overall: een gendersensitieve overheid.  

Meer informatie op www.womeninc.nl

Jeugdreuma Vereniging

De Jeugdreuma Vereniging Nederland heeft als visie: een leuk leven, ook voor kinderen met jeugdreuma.

Wij ondersteunen, informeren en verbinden door middel van:

  • Belangenbehartiging: wij komen op voor de belangen van jeugdreumapatiënten bij onderzoeken en het opstellen van richtlijnen.
  • Informeren: via een magazine, nieuwsbrief, website, Facebook en informatiedagen houden wij onze achterban op de hoogte van relevante ontwikkelingen.
  • Lotgenotencontact: wij organiseren evenementen voor kinderen en hun ouders/verzorgers en bieden een online omgeving waar ervaringen gedeeld kunnen worden.

NVLE

De NVLE is een landelijke vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD. De NVLE is opgericht in 1980 en telt rond de 2300 leden. Onze enthousiaste vrijwilligers organiseren en faciliteren lotgenotencontact, verzamelen en verspreiden getoetste informatie, bevorderen dat voor iedereen zorg op maat beschikbaar is, bevorderen dat snel een diagnose kan worden gesteld, behartigen de belangen van (potentiële) leden en maken zich sterk voor een grotere bekendheid van de aandoeningen.

DVN

Logo Diabetesvereniging Nederland

Een patiëntenorganisatie ben je samen met anderen. Diabetesvereniging Nederland lobbyt, bemiddelt, informeert, legt uit en strijdt al sinds 1945 voor mensen met diabetes. Mede daardoor is het leven met diabetes nu een stuk makkelijker. Daar zijn we trots op!  Maar omdat goede en betaalbare diabeteszorg, prettig leven met diabetes en volwaardig meedoen in de maatschappij altijd beter kan, blijven wij ons daar hard voor maken.  Help dit mede mogelijk te maken en word lid van de ‘club’ die zich inzet voor iedereen met diabetes!

JDRF

Van type één naar type géén: dat is de missie van JDRF. Wij brengen mensen samen om te werken aan meer kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes én aan toekomstige genezing van deze ziekte. Zo’n 120.000 mensen in Nederland hebben type 1 diabetes. 15 duizend daarvan zijn kinderen en jongeren. Help je ons op onze weg naar een wereld zonder type 1 diabetes? Kijk voor meer informatie over doneren aan JDRF op https://www.jdrf.nl/doneer-aan-jdrf/

Next article