Skip to main content
Home » Auto-immuunziekten » Onze campagnepartners
Onze campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne ‘Auto-immuunziekten’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Diabetes vereniging Nederland 

Leven met diabetes is voor iedereen anders, maar diabetes heeft altijd invloed op je leven. Je hebt diabetes 24 uur per dag, iedere dag weer. Voluit kunnen leven met diabetes, goede zorg en het versterken van de positie van mensen met diabetes, daar werkt Diabetesvereniging Nederland iedere dag aan. Wij helpen jou waar mogelijk. Help jij ons? 


NVLE 

De NVLE is een landelijke vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD. De NVLE is opgericht in 1980 en telt ca 2300 leden. De vereniging bestaat uitsluitend uit vrijwilligers, onder leiding van een algemeen bestuur. De verschillende ziektebeelden zijn opgedeeld in verschillende commissies die zorgen voor informatievoorziening en belangenbehartiging van leden met de betreffende aandoeningen. Daarnaast zorgen contactpersonen per regio voor individueel contact en informatievoorziening. 

Doelstellingen van de NVLE 

  • Informatievoorziening en voorlichting over NVLE- aandoeningen 
  • Betrokkenheid bij onderzoek door patiëntenparticipatie 
  • Meer bekendheid creëren voor de NVLE-ziektebeelden 
  • Bevorderen van en gelegenheid bieden tot lotgenotencontact 
  • Belangenbehartiging van al onze leden 

Alopecia vereniging 

De Alopecia Vereniging is een patiëntenorganisatie en behartigt de belangen van alle mensen met elke vorm van haarverlies (ook de wimpers en wenkbrauwen). Alopecia betekent letterlijk haarverlies. Lotgenotencontact is een van de belangrijkste pijlers van onze vereniging. Het geeft onze leden herkenning en het biedt steun. Gezien en gehoord worden is nu eenmaal een belangrijk onderdeel in ons menselijk welbevinden. 

Next article