Home » De Gouden Jaren » Mantelzorg maakt langer zelfstandig wonen mogelijk
Sponsored

Soms is extra ondersteuning nodig om zelfstandig en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen. Aanvullende mantelzorg maakt dit mogelijk.

Sandra (76) verhuisde vorig jaar vanuit het zuiden van het land naar Tilburg. Haar drie kinderen wonen op ruim een uur reisafstand en hebben een drukke baan en een eigen gezin. Zij helpen waar mogelijk maar kunnen zeker door de week nagenoeg niet altijd langskomen. Bovendien wil Sandra niet afhankelijk zijn van haar kinderen of haar buren. Vandaar dat haar oudste dochter contact opnam met de organisatie Saar aan Huis.

Samen wandelen

Sinds augustus vorig jaar komt Saar Nicky (54) tweemaal per week bij Sandra op bezoek. Zij helpt haar wegwijs te worden in Tilburg. Toen het nog mogelijk was, bezochten ze samen musea. Tegenwoordig blijven de uitjes noodgedwongen beperkt tot een wandeling en een kopje koffie met iets lekkers na afloop. “Nicky maakt mijn leven leuker”, vindt Sandra.

De bezoekjes aan Sandra zijn cadeautjes waar ook in naar uitkijk

Saar Nicky

Geruststelling

Belangrijke bijkomstigheid is dat de zorg, ondersteuning en aandacht van Nicky een geruststelling is voor de kinderen van Sandra. Zij kunnen ervan op aan dat er altijd iemand is bij wie hun moeder terechtkan. “Als Sandra aangeeft dat ze ergens mee zit, vraag ik haar dochter of ze wilt dat ik dat oppak”, legt Nicky uit. Dat kan gaan om begeleiding bij een dokters- of tandartsbezoek maar ook om het regelen van de APK voor de auto. Dat nauwe contact is belangrijk om te voorkomen dat Nicky taken op zich neemt die de kinderen juist graag voor of met hun moeder samen willen doen.

Er is echt een klik met Nicky

Sandra

Een klik

Sandra ziet Nicky inmiddels als veel meer dan iemand die haar helpt. “Er is echt een klik. Ik vertrouw Nicky. Ze is fantastisch.” Ook voor Nicky zijn de bezoekjes aan haar cliënten veel meer dan alleen het bieden van mantelzorg. “Die twee keer per week dat ik Sandra zie, zijn echt cadeautjes waar ik ook naar uitkijk.”

Zorg op maat

Die goede klik en de vertrouwensband is iets waar altijd naar wordt gestreefd. Iedere nieuwe cliënt wordt zorgvuldig gematcht met een van de Saars. Voorop staat dat de cliënt altijd de regie heeft en houdt over haar of zijn leven. Hun ‘Saar’ is er om hen te helpen langer zelfstandig en comfortabel thuis te blijven wonen. In sommige gevallen bestaat die hulp uit boodschappen of de was doen en praktische zaken regelen. Is er sprake van eenzaamheid dan is gezelschap en een luisterend oor belangrijk. In gevallen waar meer hulp nodig is, bijvoorbeeld bij beginnende dementie, komt de Saar vaker. Nicky bijvoorbeeld heeft een cliënt waar ze (dagelijks) samen mee luncht. Op die manier komt de hulp niet betuttelend over maar is er wel de zekerheid dat iemand goed, lekker en voldoende eet. “Onze aanvullende mantelzorg maakt het leven leuker én makkelijker”, stelt Nicky.

Saar aan Huis

Saar aan Huis levert aanvullende mantelzorg door heel Nederland. Er is altijd een vestiging in de buurt! Voor meer informatie over de mogelijkheden, tarieven en vergoedingen van aanvullende mantelzorg van Saar aan Huis, ga naar www.saaraanhuis.nl.

Next article