Home » De Gouden Jaren » Sfeervol en duurzaam: zo vind je de juiste haard voor jouw huis!
Sponsored

Door de huidige pandemie brengen we noodgedwongen meer tijd dan ooit tevoren thuis door. Des te meer reden om je huis zo prettig mogelijk in te richten voor het ultieme comfort en woongeluk op jouw zorgeloze oude dag. Een haard kan niet alleen warmte, maar ook meer sfeer in huis brengen. En dat kan tegenwoordig óók op een duurzame en dus toekomstbestendige manier. Zo vind je het juiste soort voor jouw huis!

Verandering van omgeving  

Of je nou gaat verbouwen of verhuizen, er bestaan tegenwoordig elektrische sfeerhaarden die een fraai én duurzaam alternatief kunnen zijn voor traditionele haarden op hout, of gas.

En dat zorgt ervoor dat je kunt blijven genieten van royaal vuur en de sfeer, zonder zorgen over de geur, het energieverbruik of overbodige warmte in huis. Een prachtige en bijzondere oplossing komt van Nederlandse bodem: de elektrische eMatriX en e-BoX van Faber, waarvan het vuur bestaat uit koudwaternevel. Dus 100% duurzaam, gezond en veilig. Of dat er echt en sfeervol uitziet? Neem gerust zelf een kijkje. 

Zo kan je je interieur dus tóch een upgrade geven met een ‘kamerbrede’ designhaard, maar dan volledig duurzaam. Een prachtige kans voor liefhebbers, speciaal wanneer een traditionele haard of kachel niet mogelijk of niet toegestaan is. Denk bijvoorbeeld aan binnensteden en hoogbouw. Maar ook moderne huizen en appartementen moeten het steeds vaker stellen zonder schoorsteen of een gasaansluiting. Deze haarden werken op een beetje kraanwater en gaan zuinig om met (groene) stroom.

Hybride: warmte én sfeer gegarandeerd

Iedereen kent ze: hybride auto’s. Deze zijn intussen niet meer weg te denken in het verkeer.Het samenspel tussen benzine en elektriciteit reduceert het verbruik en uitstoot vergeleken met een benzineauto. Hetzelfde geldt voor de ‘hybride’ gashaard waarmee het merk Faber dit seizoen op de markt is gekomen.

Wie verwacht dat deze haarden minder ‘echte’ vlammen laten zien, zal verrast zijn. Het aanzicht is overtuigend en realistisch, terwijl er, dankzij de LEDs tot ruim de helft minder gas nodig is. Nóg een een belangrijk voordeel: de hybride haard produceert tot ruim de helft minder warmte. En dat is een aangenaam voordeel in moderne huizen, die steeds vaker goed geïsoleerd en centraal verwarmd worden. De bijzonder fijne sfeer van de vlammen is dan vaak de primaire reden voor aanschaf. Deze hybride sfeerhaarden zijn dus een slimme combinatie van sfeer en efficiënt energiegebruik.  

Een haard voor een gouden toekomst

Bij het moderniseren van een woning staat duurzaamheid centraal. Maar ons huis moet óók ons ‘thuis’ zijn. Als je kiest voor één van deze nieuwe haarden staat het feit dat houthaarden en -kachels in Nederland zorgen voor bijna 23% van alle fijnstof je niet langer in de weg. Sterker nog: dan is een haard een toekomstgerichte én waardevolle investering in je huis. Dubbel genieten dus!

Next article