Skip to main content
Home » De Gouden Jaren » Willeke Alberti: “Ik zit nu beter in mijn vel dan ooit”
Gouden Jaren

Willeke Alberti: “Ik zit nu beter in mijn vel dan ooit”

Leuk ouder worden heb je voor een deel zelf in de hand. Zangeres Willeke Alberti deelt een aantal tips. 

Zo veel mogelijk doen wat je leuk vindt. Vaker zeggen wat je vindt. Meer nee zeggen. Leven met stroop in plaats van azijn en zaken niet nodeloos moeilijk bekijken. Het zijn enkele tips die volgens Willeke Alberti het leven en ouder worden direct al een beetje leuker kunnen maken.

Zo worden het met recht gouden jaren. Al voegt de zangeres er meteen aan toe dat ze sowieso niet zo veel moeite heeft met het klimmen der jaren. “Ik heb niets met leeftijd. Op het podium ben ik tegenwoordig soms de oudste terwijl ik vroeger altijd de jongste was, maar dat maakt me niets uit. Ik voel me nog steeds one of the guys. 

Ik zit lekkerder in mijn vel dan ooit. Positief in het leven staan helpt. Net als goed voor jezelf zorgen.” Willeke wandelt regelmatig en zwemt bijna dagelijks om fit te blijven. Gezond eten is net zo belangrijk; óók om de coronakilo’s een beetje weg te werken.  

Echte aandacht 

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die het leven leuk maken. Ook samenzijn met familie en vrienden is heel belangrijk voor de zangeres. “Mijn kleinkinderen houden me flink bezig en daar geniet ik ontzettend van. Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Om altijd dichtbij jezelf te blijven, bijvoorbeeld.

Ik heb niets met leeftijd

Daarnaast is het belangrijk om altijd aardig te zijn voor een ander. Je kunt een trap opgaan in het leven, maar je moet ‘m ook ooit weer af. Daar bedoel ik mee dat het leven soms ook minder mooie momenten kent. Het is fijn als anderen er dan ook zijn voor jou.” 

Muziek 

Zeg je Willeke Alberti, dan zeg je natuurlijk muziek. Zingen is al 65 jaar haar lust en leven. Als jong meisje leerde ze in de coulissen veel over optreden op de momenten waarop ze haar vader Willy Alberti vergezelde naar matineevoorstellingen. Hoe je je moet bewegen op een podium bijvoorbeeld, iets wat zij op haar beurt nu ook aan jongere artiesten meegeeft.  

Onder de vlag van de Willeke Alberti Foundation treedt Willeke samen met haar band op voor ouderen en mensen met een beperking, in theaters en verzorgingshuizen. “Soms zetten we wel zeven keer in de week een zaal op zijn kop. Mijn band voelt inmiddels als familie en ook vanuit het publiek voel ik veel warmte. 

Vorig jaar traden we bijvoorbeeld op in een huis voor oudere dementerenden. Dat was zó bijzonder. We waren allemaal ontroerd van de puurheid van zowel de jongere als oudere mensen. Er was zo veel liefde en respect voor elkaar.” 

Tijd voor een ander

De Willeke Alberti Foundation wil met behulp van muziek vreugde en plezier brengen bij diegenen die het hard nodig hebben. Benieuwd hoe? Neem eens een kijkje op www.willekealberti-foundation.nl 

Next article