Skip to main content
Home » De Huid » Onze campagnepartners
Onze campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne ‘De Huid’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)  

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) is de beroepsvereniging van Nederlandse dermatologen. De dermatoloog is, als medisch specialist, dé expert op het gebied van de huid- en huidaandoeningen. De NVDV maakt zich daarnaast sterk voor een goede informatievoorziening aan het algemene publiek. Zo maakt de NVDV patiëntenfolders en voorlichtingsmateriaal voor geïnteresseerden en patiënten, inclusief een publieksmagazine. Een groot deel van de website is speciaal ingericht voor het algemene publiek. Welkom in onze wereld van de huid! 

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE)

De Vereniging Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is een patiëntenvereniging die goede en betrouwbare voorlichting biedt op het gebied van eczeem. Dit doet zij door het organiseren van lotgenotencontact, het naar de overheid, zorgverzekeraars en zorgverleners toe behartigen van de belangen van mensen met eczeem en het leveren van kennis en expertise ingeval van (wereldwijd) onderzoek op het gebied van eczeem. De VMCE biedt naast de website (www.vmce.nl) diverse communicatieplatforms, zoals Instagram en Facebook.  


Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten 

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is dé beroepsvereniging van en voor huidtherapeuten in Nederland. Wil jij zeker zijn dat jouw huidtherapeut voldoet aan de kwaliteitseisen? Kies dan een huidtherapeut die lid is van de NVH. Jouw huidtherapeut vind je hier. 


Nederlandse Brandwonden Stichting 

De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich 100% in om brandwonden te voorkomen en leed door brandwonden tot een minimum te beperken. Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke en complexe verwondingen. Zichtbare en onzichtbare littekens hebben bovendien een enorme impact op het leven van de brandwondpatiënt en zijn naasten. De Nederlandse Brandwonden Stichting is er voor hen. Daarnaast doet zij veel brandwondenonderzoek om behandelingen en littekenvorming te verbeteren. De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is daarom afhankelijk van donaties voor het nastreven van onze droom: een toekomst zonder littekens. 

De Huidkanker Stichting 

HUKAs – De Huidkanker Stichting is op 13 november 2019 opgericht en een patiëntenorganisatie voor niet-melanoom huidkankerpatiënten. Het aantal diagnoses van vooral basaalcelcarcinoom- en plaveiselcelcarcinoom vertoont jaarlijks een grote groei. Het primaire doel van ‘De Huidkanker Stichting’ is belangenbehartiging van deze groep huidkankerpatiënten, informatieverstrekking en het uitvoeren van interactief patiënten- en lotgenoten contact.  

Psoriasispatienten Nederland 

Psoriasispatiënten Nederland is een vrijwilligersorganisatie die belang hecht aan goede, objectieve voorlichting over psoriasis. Wat zijn de kenmerken, hoe de aandoening te behandelen en wat zijn de vooruitzichten? Daarover geven wij uitvoerige informatie op onze website, via de sociale media en in ons magazine. Met vragen kunt u altijd kosteloos bij ons terecht, zowel telefonisch als per e-mail. Vooralsnog is psoriasis een chronische aandoening. Op onze website vindt u een overzicht van behandelingen die de klachten (aanzienlijk) kunnen verminderen.Omdat er verschillende soorten psoriasis bestaan en men individueel anders op de behandelingen reageert, kunt u op ons forum uw ervaringen met lotgenoten delen. 

Dr. Annemie Galimont  

Annemie Galimont-Collen biedt via www.onlinedermatologie.nl informatie over dermatologische aandoeningen. Het doel van de site is breder dan alleen maar informatie verstrekken voor patiënten. Met deze recente website willen wij ook beroepen die werkzaam zijn in de huid- haar- en nagelverzorging (zoals huidtherapeuten en podotherapeuten) van de juiste informatie voorzien. Hierdoor bieden wij een gedegen informatieplatform voor patiënten en zorgverleners. De website is niet gesponsord. 

Dr. David Njoo  

David Njoo Skin & Laser Clinics is een medisch specialistisch praktijk voor medische en esthetische behandelingen gericht op huidverbetering en huidverjonging. Dermatoloog dr David Njoo maakt daarbij gebruik van injectables (botox en fillers),  lasers en cosmeceuticals. In het bijzonder kunt u in zijn praktijk terecht voor allerlei vormen van pigmentstoornissen van de huid. Jong en oud of mensen met lichte of donkere huidtypen, iedereen is welkom. Ervaar zelf de mooie resultaten van een gepersonaliseerd behandelplan gericht op uw wensen. Geef uw huid een nieuw gezicht! 

Next article