Home » De Longen » Positieve gezondheidseffecten dankzij negatieve ionen
Sponsored

Ken je dat heerlijke gevoel van een dagje aan zee, in de bergen of na een flinke onweersbui? Negatieve ionen zorgen ervoor dat je vrij kunt ademen en dat je je lekker in je vel voelt. Christof van Zanten van Always Healthy Air vertelt hoe de natuur op revolutionaire wijze naar binnen gehaald kan worden.

Een chronisch verstopte neus, concentratieklachten, moe, hoofdpijn, slaapproblemen, niet lekker voelen, tranende ogen, luchtwegklachten, allergieën… Veel mensen weten niet dat veel vage kwaaltjes door een slecht binnenklimaat kunnen komen. Dat gold ook voor Christof van Zanten, die jarenlang last had van allergische klachten en in zijn zoektocht naar verbetering een Zweedse ionisator tegenkwam. Al na een paar dagen proberen, waren zijn klachten compleet anders. Nu kreeg hij geen tranende ogen, een verstopte neus en niesaanvallen als hij binnen was, maar als hij naar buiten ging. 

Hoe was dit nu zo snel mogelijk, vroeg Van Zanten zich dan ook af. “Ik had door de jaren heen al van alles geprobeerd.” Hij was er zo van onder de indruk dat hij zich erin besloot te verdiepen. “Het geheim zit ‘m in de negatieve ionen. Die zien we volop in de natuur. Het hoogst aantal negatieve ionen is gemeten na bliksem of bij een waterval: 50000 per cm3. Als we dat vergelijken met een gemiddeld kantoor, dan is dat maar 0 – 25 per cm3.” En dat kan best impact hebben. “Ga maar eens na als je een hele dag binnen zit. Hoofdpijn, concentratieproblemen, moe, kortademig, allergisch en gestrest. Allerlei kwaaltjes die veroorzaakt kunnen worden doordat het binnenklimaat circa 4 tot 6 keer slechter is dan buiten.”   


Zuivere lucht revolutie 

Overweldigd door de snelle, grondige en energiezuinige aanpak was het naar Nederland halen van de innovatieve open ionisator uit Zweden de volgende logische stap. “Ik had al zolang gezocht en van alles geprobeerd en nu had ik eindelijk iets gevonden. Dat wilde ik andere mensen ook laten ervaren.” Dus zocht hij de samenwerking met de Nederlandse distributeur van de revolutionaire luchtreiniger LightAir IonFlow om het verder te vermarkten. Afgelopen voorjaar was de oprichting van Always Healthy Air een feit. “Ons doel is zoveel mogelijk mensen gezonde lucht te laten inademen.”

Het verschil met andere filters en ionisatoren is dat de lucht niet door een filter heen moet om het verschil te merken. Door de hele ruimte te voorzien van gezonde negatieve ionen kunnen er twee dingen gebeuren. Allereerst worden fijnstof deeltjes statisch gemaakt waardoor deze als een magneet uit de lucht getrokken worden op de positief geladen collector aan het apparaat. Ten tweede kunnen virussen onschadelijk gemaakt worden. Dit kost weinig stroom en gaat vrijwel geruisloos. Ook komt er bij dit proces geen schadelijk ozongas vrij. De Ionflow kan erin slagen om meer dan 30 miljard negatieve ionen per seconde te generen. “Dit zorgt ervoor dat je prettig kunt ademen en je razendsnel een fijn en ontladen gevoel kan hebben. Weg bedompte sfeer, weg met dat minder lekkere gevoel, weg met die concentratieproblemen, weg met die stress.” 

Wetenschappelijk aangetoond: 97 procent reductie virussen

Maar ook het filtersysteem van de LightAir CellFlow  werkt heel anders dan bijvoorbeeld de HEPA-filters die vaak snel verstopt raakten door kleine grote en kleine stofdeelties. “Door een statisch geladen filter te gebruiken, trekken de negatieve ionen de ongezonde positief geladen deeltjes als een magneet uit de lucht en kunnen ze vervolgens onschadelijk maken. Dat kan vele malen effectiever zijn dan bij de meeste luchtreizigers het geval is. Door onze manier van luchtreiniging kunnen we 97 procent van alle virusoverdracht van eeneiwitcellige virussen mogelijk reduceren.”

Met name dit uit de lucht halen van schadelijke, ongezonde deeltjes zoals bacteriën, schimmels, fijnstof door het koken en andere vervuilingen geeft een mogelijke grote gezondheidswinst. “Want daardoor kan er enorm veel minder ziekteverzuim zijn”, aldus Van Zanten. “Dan is de rekensom natuurlijk snel gemaakt.” Geen wonder dan ook dat er voor dit product veel interesse is vanuit het onderwijs, de zorg, bedrijven met kantoortuinen en mensen die al jarenlang luchtwegklachten hebben. “Vroeger gingen mensen naar zee of naar Zwitserland om zich beter te voelen, maar dat hoeft dus niet meer. Je kan de natuur nu zelf naar binnen halen.”

Meer informatie

Wil je meer weten over gezonde luchtreiniging? Lees hier meer!

Next article