Skip to main content
Home » De Longen » Problemen met het CPAP-masker? “ De tongzenuwstimulator van Inspire heeft mijn leven veranderd”
Sponsored

In 2018 is bij Karin K. obstructieve slaapapneu (OSA) vastgesteld. Na problemen met het CPAP-masker kreeg ze een tongzenuwstimulator van Inspire. Een dag die haar leven veranderde.

Tongzenuwstimulator – een alternatief voor cpap

Het CPAP-masker is de standaardbehandeling bij obstructieve slaapapneu. Bij een kleine groep patiënten is er sprake van ongewenste bijwerkingen, zoals oogirritatie of een droge mond. Deze belemmeren een effectieve behandeling en verminderen de levenskwaliteit. De CBO-richtlijn voor OSA heeft de tongzenuwstimulator eveneens in het behandeltraject OSA opgenomen. Hier komt de innovatieve Inspire-therapie in beeld.

Weer doorslapen dankzij Inspire-therapie

Bij de Inspire-therapie wordt de tongzenuw tijdens het slapen gericht met een elektrode gestimuleerd. Hierdoor wordt voorkomen dat de tong tijdens het slapen verslapt, naar achteren valt en de luchtwegen afsluit. Het stokken van de ademhaling en verdere symptomen van slaapapneu, zoals snurken, komen dan minder vaak voor. Al meer dan 40.000 patiënten wereldwijd zijn succesvol met de Inspire-therapie behandeld.

“De Inspire-therapie werd door mijn zorgverzekering vergoed!”

De tongzenuwstimulator van Inspire bestaat uit een ademsensor en stimulatie-elektrode, aangedreven door een kleine generator. Degene met een tongzenuwstimulator kan deze via een afstandsbediening ’s avonds inschakelen en ’s ochtends weer uitschakelen.

In slechts enkele stappen naar de Inspire-therapie

Als eerste stap moet worden vastgesteld of de Inspire-therapie geschikt is voor de patiënt. De screening vindt plaats in een geselecteerd Inspire behandelingscentrum. Er zijn inmiddels 5 ziekenhuizen die deze therapie in Nederland aanbieden. Een intake-gesprek, slaaponderzoek en een slaapendoscopie zijn onderdeel van het in aanmerking komen voor de tongzenuwstimulator. Als volgende stap kan de tongzenuwstimulator in een Inspire- behandelingscentrum worden geïmplanteerd. Nadat de wond is geheeld, kan de pacemaker worden geactiveerd. Over het algemeen wordt de Inspire-therapie goed verdragen.

Begin van een nieuw leven

Karin zocht lang naar alternatieven voor het CPAP-masker voordat ze de tongzenuwstimulator van Inspire tegenkwam. Tegenwoordig heeft ze geen last meer van haar slaapapneu en is haar kwaliteit van leven enorm verbeterd.

Is de tongzenuwstimulator geschikt voor u?

– Matige tot ernstige vorm van obstructieve slaapapneu
– Problemen met het CPAP-masker
– Geen ernstig overgewicht

Meer informatie

Een goede nachtrust moet geen droom blijven. We helpen u graag! Ga voor meer informatie naar www.InspireSleep.nl of neem telefonisch contact op via: 0800 343 40 08 (gratis en vrijblijvend).

Lees hier het hele verhaal. Alles over Karin K. en verdere ervaringsverhalen van andere patiënten!

De Inspire-therapie kan bij door een arts erkende CPAP-problemen, bijvoorbeeld als een CPAP-masker niet verdragen wordt, een effectieve behandeling zijn. De productcategorie (C)PAP wordt niet in twijfel getrokken. Individuele behandelingsresultaten kunnen variëren. Meer informatie over de therapie, implantatie, toepassing, werking, risico’s en veiligheidsvoorschriften van Inspire vindt u op www.InspireSleep.nl. Hier komt u ook te weten bij welke klinieken in de buurt van uw woonplaats u terecht kunt voor het implementeren van een tongzenuwstimulator in het kader van de Inspire-therapie. Ons telefonisch advies is geen vervanging voor overleg met een arts. © 2023 Inspire Medical Systems Europe GmbH. Alle rechten voorbehouden. 801-363-001 Rev A.

Next article