Skip to main content
Home » De Man » Haarfijn uitgelegd: de nieuwste haartransplantatie innovaties
Sponsored

Last van dunner wordend haar of zelfs kaalheid? Er bestaan efficiënte methodes om kaalheid voorgoed vaarwel te zeggen. Dr. Coen G. Gho is arts/onderzoeker bij Hair Science Institute. Hij bespreekt de innovaties en behandelmogelijkheden.  

Wat zijn de meest gebruikte methodes bij haartransplantatie? 

“Op dit moment wordt Follikel Unit Excisie (FUE) veel gebruikt. Daarbij worden volledige haarzakjes uit het donorgebied (het achterhoofd) verwijderd en geplaatst in het gebied waar het nodig is. Dit laat littekens na, en put het donorgebied uit.” Gho vertelt dat het haarzakje altijd iets schade oploopt tijdens het verwijderen en terugplaatsen. “Het krijgt even geen bloed, geen zuurstof en het droogt altijd iets uit.” Gho besteedde bij het Hair Science Institute jaren aan onderzoek en dat resulteerde in een nieuwe methode; de gepatenteerde Haarstamceltransplantatie (HST). “Het is een relatief nieuwe methode die bijzonder goede resultaten geeft.”

Hoe ziet deze nieuwe methode eruit?  

“Bij HST verwijderen we niet langer een compleet haarzakje, maar slechts een klein stukje weefsel aan de zijkanten ervan die specifieke haarstamcellen bevatten. Het grote voordeel van deze methode is dat de haren op het donorgebied gewoon blijven groeien en de geïmplanteerde stukjes nieuwe haren opleveren. Omdat haaruitval bij jonge mensen progressief is, en het donorgebied behouden blijft, is HST de enige techniek die geschikt is voor jonge mensen. Nog een voordeel is dat de stukjes dicht op elkaar geplaatst kunnen worden en dat zorgt voor een dichtere haardos.” Deze stukjes weefsel met haarstamcellen krijgen een extra boost door een speciaal gepatenteerd bewaar- en groei vloeistof van dr. Gho. Vaak groeien er hierdoor meer haren uit één geïmplanteerd stukje. “De groeivloeistof garandeert de levensvatbaarheid van de stukjes weefsel en het stimuleert de stamcellen om nieuwe haarwortels te vormen.” vertelt Gho.

Zijn er nog meer innovaties op dit gebied? 

“Ik blijf altijd onderzoek doen naar betere en minder belastende oplossingen. Zo is het op korte termijn mogelijk om de stukjes weefsel met haarstamcellen te implanteren via injecties. Door haarstamcel injecties is het niet meer noodzakelijk om het ontvangstgebied te scheren, wat een belangrijk voordeel is voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast zal de behandeling sneller verlopen en is haarstamcel injectie patiëntvriendelijker, waardoor de “downtime” slechts enkele dagen duurt.” Een andere innovatie waar Gho mee bezig is, is het vermeerderen van haren uit haarstamcellen. “Ik kan daar niet te veel over zeggen, omdat we nog volop aan het onderzoeken en ontwikkelen zijn.” 

HaarStamcel Transplantatie de enige techniek die geschikt is voor jonge mensen

Next article