Skip to main content
Home » De Man » Van kaal naar kortgeschoren: “het veranderde mijn leven”
Sponsored

Kaal worden is geen schande, toch kan het vervelend zijn om al jong een terugtrekkende haarlijn te hebben. “Het is gezichtsbepalend”, vertelt Kamiel. Toen hij kaal begon te worden, was hij pas 17 jaar. “Het zit in de familie, mijn vader was altijd kaal. Ik vond dat kaalheid bij oude mannen hoorde.” 

Kamiel heeft van alles geprobeerd om het te verdoezelen, zoals een soort toppik haarvezels dat de kale plekken camoufleert. Op een warme dag wees een eerlijke collega hem erop dat het opviel dat hij de kale plekken wilde bedekken: “Toen besloot ik om mijn haar volledig af te scheren. Maar zelfs met kort haar was het duidelijk dat ik kaal werd. Het was moeilijk, vooral omdat ik geen leeftijdsgenoten had waarmee ik kon praten over mijn onzekerheden.” 

Micro Haar Pigmentatie 

Kamiel wilde daarom naar een permanente oplossing. Alleen een meer drastische maatregel zoals haarimplantatie was geen optie omdat hij te weinig donorhaar had. Uiteindelijk kwam Kamiel terecht bij Beauty Care Nederland, waar hij de Micro Haar Pigmentatie behandeling zou proberen. “Ik vond het heel spannend toen ik erheen reed. De behandeling was nog vrij onbekend, ik had nog nooit iemand gezien die het had gedaan dus ik had geen voorbeelden. Maar de mensen waren er zo vriendelijk. Ik voelde me serieus genomen.” 

De behandeling bootst de stoppels op het hoofd heel nauwkeurig na. “Er wordt precies naar jouw haarlijn gekeken zodat het goed bij je gezicht past. De behandeling is echt monnikenwerk, er worden honderdduizenden puntjes op je hoofd gezet. Dat heeft bijna twee dagen geduurd. Op sommige plekken was de behandeling wel gevoelig en het blijft een paar dagen een beetje rood. Maar je krijgt na afloop goede nabehandeling-tips en crèmes mee.”

Niet meer ‘die kale jongen’  

Sinds de behandeling heeft het zelfvertrouwen van Kamiel een boost gekregen: “Ik was niet langer ‘die kale jongen’, maar degene met een stoer, kortgeschoren kapsel. Mensen merkten niet dat het niet mijn echte haar was; het zag er natuurlijk uit. Mensen zien niet dat het ‘nep’ is. Het is zoveel mooier geworden dan ik van tevoren dacht. Het is heel anders dan bijvoorbeeld een tatoeage, het is echt een kunstwerk. M’n zelfvertrouwen heeft hierdoor een enorme boost gekregen. Sindsdien heb ik mijn vader, broers en talloze vrienden doorverwezen naar dezelfde behandeling. Het heeft mijn leven veranderd.” 


Kamiel van Ham

Ervaringsdeskundige

Next article