Skip to main content
Home » De Overgang » Onze campagnepartners
De Overgang

Onze campagnepartners

De campagne De Overgang was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Vuurvrouw

Wij zijn dé belangenorganisatie voor vrouwen in de overgang, met meer dan 15.000 betrokken vrouwen. Met elkaar zorgen we ervoor dat er meer bekend is over de overgang, en strijden we voor meer begrip en een betere behandeling van vrouwen die last hebben van overgangsklachten. Stichting Vuurvrouw is aangesloten bij de Patiëntenfederatie Nederland. Meer lezen over Stichting Vuurvrouw, onze activiteiten en doelstellingen, ga hier naar onze website.

Menokuur 

Opvliegers, een kort lontje, slecht slapen, aankomen en een droge vagina…. Dat zijn klachten die tijdens de overgang voorbij kunnen komen. Zelf was ik nog geen 45 en de menopauze sloeg in als een bom. Judith Bussink, Overgangsexpert, Natuurgeneeskundig Therapeut en eigenaar van Menokuur, helpt vrouwen slank en soepel door de overgang en hun lijf en hoofd weer terug te krijgen. “Maak van de overgang een overgangsperiode die je gebruikt om nog meer jezelf te worden en superlekker in je vel te zitten”. Dit door je erin te verdiepen wat er precies gebeurt tijdens de overgang en vervolgens te onderzoeken wat je er zelf aan kunt doen. De overgang daagt je uit om te kiezen voor jezelf als je niet meer weet wat je met jezelf aan moet. Om de balans op te maken en aandacht te hebben leefstijl, mindset, patronen….., kortom aandacht voor alles wat er in het leven voorbij komt. Om taboes te doorbreken en vrouwen te informeren en te begeleiden geeft Judith Masterclasses binnen het bedrijfsleven (www.menosupport.nl) en heeft ze het Menokuurprogramma ontwikkeld. Het Menokuurprogramma is een 6 weeks programma waarin je je voeding aanpakt, je hormonen in balans brengt en je klachten snel ziet afnemen of verdwijnen (vrouwen slapen vaak binnen 1 week al beter) en waarbij je gewicht verliest. Alles is 100% natuurlijk en hormoonvrij. Heb je een persoonlijke vraag of ben je geïnteresseerd in een masterclass; plan dan een gratis menokuurconsult in via onze website of stuur een berichtje via [email protected].

Cycle Care 

Cycle is een online platform waar je betrouwbare informatie kan vinden en open minded wordt gepraat over alle aspecten van het vrouwelijk lichaam. Van menstruatie tot menopauze: Samen met (medische) experts helpen we je om jouw body, mind en seksualiteit beter te leren kennen. Zodat jij je zeker voelt en de keuzes kunt maken die bij jou passen. Selfcare is a choice. Join the Cycle via www.cycle.care

VVOC 

De Overgangsconsulenten van de VVOC hebben een geaccrediteerde HBO opleiding gevolgd die wordt erkend door de gynaecologen van de Dutch Menopause Society. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom wetenschappelijk onderbouwde begeleiding van overgangsklachten door het volgen van geaccrediteerde bijscholingen. Bij medische vragen en ontwikkelingen binnen hun vakgebied worden zij ondersteund door de Gynaecologen van de Dutch Menopause Society (DMS) en de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Jaarlijks laten honderden vrouwen zich naar tevredenheid informeren, adviseren en begeleiden over de overgang door één van de bij VVOC aangesloten Overgangsconsulenten. Zij geven adviezen op het gebied van voeding, leefstijl, supplementen en medicatie om gezond door de overgang te komen zonder dat zij hierbij een commercieel belang hebben. Met alleen BIG geregistreerde Verpleegkundig of Verloskundig Overgangsconsulenten, werkzaam in eigen praktijken of menopauzepoli’s verdeeld over heel Nederland, is de VVOC hét kenniscentrum over de overgang in zijn Nederland. Er is er altijd wel één bij u in de buurt.

Heartlife  

HeartLife behandelt en begeleidt mensen met hartklachten, vanuit een passie voor preventie. Bij HeartLife hebben we speciale aandacht voor het vrouwenhart. Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen. Soms worden klachten verward met overgangsklachten. In de cardiologie zijn naast de verschillen in klachten ook verschillen in de behandeling. Cardiologe dr. Janneke Wittekoek heeft HeartLife opgericht en is specialiste op het gebied van vrouwen en hart- en vaatziekten. Ze werkt nauw samen met gynaecologen en andere specialisten gericht op man/vrouw verschillen die van belang kunnen zijn in diagnosestelling. Naast speciale aandacht voor het vrouwenhart heeft dr. Janneke Wittekoek ook een passie voor preventie.   “Al jaren ben ik, naast het behandelen van hart- en vaatziekten, bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, als je mijn spreekkamer binnenstapt met een dichtgeslibd bloedvat ben je rijkelijk laat”. 80% van de hart- en vaatziekten kunnen worden voorkomen door een gezonde leefstijl. HeartLife streeft naar het verbeteren en optimaliseren van hartgezondheid. Dit doen we door middel van voedingsadvies, medicatie (of het aanpassen daarvan) en personal training.

Bekkenbodum 

Bekkenbodem4All is de patiëntenorganisatie voor bekkenbodem- en gynaecologische klachten. Een deel van die klachten kan samen vallen met de overgang, zoals verzakkingen en incontinentie. Wilt u weten wat daar aan te doen is? Via www.bekkenbodem4all.nl vindt u informatie en staan wij u graag te woord.  


Period! 

Period! is een online magazine over menstruatie. Er is een Nederlandstalige en Engelstalige editie. Period! is een uitgave van content- en communicatiebureau Period Media.   Next article