Skip to main content
Home » Dermatologie » Onze campagnepartners
Dermatologie

Onze campagnepartners

Close-up van vrouw die zalf op handen smeert
Close-up van vrouw die zalf op handen smeert

De campagne Dermatologie was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.


Stichting Melanoom

Logo Stichting Melanoom

Stichting Melanoom is de belangenvereniging voor mensen met (oog)melanoom en hun naasten. Preventie, belangenbehartiging, voorlichting en (het bieden van) lotgenotencontact vormen de pijlers van onze stichting. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een bevlogen bestuur, een team van enthousiaste vrijwilligers en een parttime medewerker.  Onze missie is: ‘minder melanoom en meer genezing’. Met behulp van onze kennispartners, ambassadeurs en donateurs zetten wij ons in om het tij in melanoom te keren. Wil jij ons hier ook bij helpen? Steun ons dan met een donatie via: www.stichtingmelanoom.nl 

Psoriasispatiënten Nederland

Psoriasispatiënten Nederland is dé organisatie in Nederland vóór en dóór de psoriasispatiënten en ons doel is het voorzien van informatie, het behartigen van de belangen van onze patiënten en het stimuleren van lotgenotencontact.

Vereniging voor Mensen met Contitutioneel Eczeem

De VMCE geeft inzicht in het leren omgaan met eczeem van jezelf, je partner of je kind. Informatie over eczeem en de behandeling ervan is daarvoor erg belangrijk.

Lotgenotencontact kan de (h)erkenning bieden die vaak in de directe omgeving ontbreekt. Velen ervaren het als een flinke oppepper als er naar hun verhaal wordt geluisterd en er begrip voor wordt getoond.

De VMCE behartigt de collectieve belangen van mensen met constitutioneel eczeem door bijvoorbeeld begrip te kweken in de politiek en in de maatschappij. De VMCE maakt zich hard voor de vergoeding van effectieve behandelingen door de ziektekostenverzekeringen. 

Academie voor PMU

De Academie voor PMU is de meest uitgebreide opleiding voor permanente make-up in Nederland waar ook de Dermatografie wordt onderwezen als Master.

De lessen worden gegeven door Irma Hulscher, die met haar 30 jaar ervaring al haar kennis heeft gestoken in deze opleiding.

NVDV

NVDV

De NVDV is de wetenschappelijke vereniging van Nederlandse dermatologen. De dermatoloog is dé huidexpert van Nederland. De NVDV rekent goede informatievoorziening over de huid tot haar taken. Op de website www.nvdv.nl staat alle informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Zeer relevant omdat deze site objectieve informatie bevat over tientallen huidaandoeningen met de bijbehorende patiëntenfolders. Deze folders sluiten nauw aan bij de medische richtlijnen voor dermatologen. Iedere zoektocht naar de huid en huidaandoeningen kan het beste beginnen bij de NVDV-site.

Nederlandse Haarstichting

De Nederlandse Haarstichting is in het leven geroepen om iedereen, met wat voor soort haarprobleem dan ook, voor te lichten, te helpen en bij te staan. Dit doen wij o.a. door informatie te geven, door mensen ervaringen te laten delen met lotgenoten, door mensen online testen te laten doen op hun haaruitval en haarproblemen en door mensen met haarproblemen en haarziekten in contact te brengen met instanties als dermatologen, haartransplantatieklinieken, haarwerkbedrijven, geregistreerde kappers, ontharingsklinieken en psychologen.

Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten

De NVH is de beroepsvereniging van huidtherapeuten. Zij zorgt voor het continu optimaal houden van de kwaliteit en voor een goede positie van de huidtherapeut en huidtherapie in het algemeen.

Next article