Skip to main content
Home » Diabetes » Onze campagnepartners
Diabetes

Onze campagnepartners

De campagne Diabetes voor was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Stichting DON  

Ruim 120.000 mensen in Nederland en hun omgeving worden dag in, dag uit geconfronteerd met de enorme impact van diabetes type 1 op hun leven. Hun perspectief op dit moment? Geen enkele kans op genezing. Je leest het goed: geen enkele kans om beter te worden. Diabetes type 1, live with it. Het zal de boodschap maar zijn die je krijgt over je kind van vijf. Toch gaat er gek genoeg nog altijd, veel meer geld naar care dan naar cure. En daar maakten wij ons zorgen om. Daarom zijn wij 15 jaar geleden DON begonnen. DON gaat maar voor één ding: volledige genezing van diabetes type 1. Daarom investeren wij elke cent in fundamenteel en klinisch onderzoek. Elke cent die aan ons gedoneerd wordt, gaat direct naar gerenommeerde laboratoria wereldwijd. Elke cent komt ten goede aan toponderzoekers die innovatief en baanbrekend onderzoek doen. We just care for cure. Voor meer informatie: www.don.nl

DVN  

Als je diabetes hebt, wil je eigenlijk maar één ding: zo voluit als mogelijk leven. Goede zorg krijgen en ondertussen blijven werken, reizen, autorijden, een huis kopen. Gewoon, alles doen wat andere mensen ook doen. Maar als je diabetes hebt, is dat niet altijd zo makkelijk. Daarom is Diabetesvereniging Nederland (DVN) er. Wij denken met je mee, komen voor je op, maken je wegwijs en maken je leven makkelijker. Voluit kunnen leven met diabetes, goede zorg en het versterken van de positie van mensen met diabetes, daar werken we iedere dag aan. Help dit mede mogelijk te maken en word lid! 

JDRF  

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek wereldwijd met één doel: een wereld zonder type 1 diabetes. JDRF stimuleert, coördineert, initieert en financiert baanbrekend onderzoek, waar ook ter wereld, naar het genezen, voorkomen en behandelen van type 1 diabetes. Tot die tijd gaan we voor een betere kwaliteit van leven voor iedereen met type 1 diabetes. Wil je ons helpen? Jouw steun maakt dat een oplossing voor T1D dichterbij komt. Samen maken we van type één, type géén! Ga naar jdrf.nl voor mee informatie. 

Voeding Leeft / KeerDiabetes2Om

Keer Diabetes2 Om is een programma van Voeding Leeft. Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor mensen met een chronische aandoening. Leefstijl als medicijn dus. Onze programma’s zijn innovatief met impact: inspirerend, ondogmatisch en bovenal lekker en leuk.

Voeding Leeft gelooft in een nieuwe standaard: een leven rijk aan onbewerkte en gevarieerde voeding van kwaliteit. Een leven waar we diep van binnen weten wat goed voor ons is en wat ons echt voedt. Een leven lang meer energie, vitaliteit en bewustzijn. Voeding Leeft gelooft dat elk individu met een holistische benadering gezondheidswinst kan behalen. Daarom laat Voeding Leeft mensen zelf ervaren wat goede voeding en een andere leefstijl met hen doet. Meer weten over de missie van Voeding Leeft, kijk op onze website: Bekijk meer op Voeding Leeft.

Next article