Skip to main content
Home » Diabetes » Samen voluit leven met diabetes
Diabetes

Samen voluit leven met diabetes

Inge Olivier
Inge Olivier

Diabetesvereniging Nederland (DVN) lobbyt, bemiddelt, informeert en strijdt al sinds 1945 voor mensen met diabetes. Goede zorg, volwaardig meedoen in de maatschappij en goed kunnen omgaan met je diabetes, daar werken we iedere dag aan.


Prettig leven

DVN is met 40.000 leden de grootste patiëntenvereniging van Nederland. 350 vrijwilligers en dertig collega’s op kantoor organiseren lotgenotenbijeenkomsten, diabetescafés, cursussen en andere activiteiten. Leren over je aandoening zorgt ervoor dat je je aandoening beter kunt managen en voluit kunt leven.

Goede zorg

Wij streven ernaar dat onze leden de beste zorg krijgen. Het bij elkaar brengen van ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals is daarom een zeer belangrijk en een onmisbaar onderdeel van ons werk.

Voluit meedoen

De DVN ondersteunt diabetespatiënten om voluit mee te doen in de maatschappij. Onze belangenbehartigers behandelen individuele zaken van leden. Krijgt iemand van zijn werkgever niet de gelegenheid om tussendoor te eten om zijn bloedsuikerwaarde op peil te houden, dan helpen wij met gesprekken en bijstand. Zo werkt het ook wanneer iemand recht heeft op bepaalde zorg maar dat niet krijgt. Wij staan achter onze leden en krijgen meer voor elkaar door ons netwerk en onze ervaring.

Wij komen voor je op

We springen in de bres voor volwassenen die vanwege hun diabetes gediscrimineerd worden op hun werk en voor kinderen die door hun diabetes niet welkom zijn op een opvang, sportclub of school. Dat gebeurt nog steeds, vaker dan je denkt! De DVN blijft hier tegen strijden. Als chronisch zieke patiënt mogen je rechten nooit geschonden worden. Wij zijn er voor patiënten die “een beetje suiker” hebben tot mensen met heftige diabetes complicaties.

Collectieve belangenbehartiging

Diabetesvereniging Nederland is een levendige organisatie. Gedreven collega’s strijden in Den Haag voor de vergoeding van diabeteshulpmiddelen. Bij het CBR eisen we een eerlijke behandeling bij het verlengen van het rijbewijs zonder extra kosten. Met zorgverleners spreken we over hoe zij zorg op maat kunnen leveren voor mensen met diabetes. Soms duurt het een eeuwigheid voordat er iets verandert, maar juist daarom is het zó belangrijk dat we dit doen voor mensen met diabetes!

Welke rol kan jij spelen

Wil je meer weten over de werkzaamheden van Diabetesvereniging Nederland en hoe jij hierin kunt bijdragen kijk op www.dvn.nl/helpmee.

Next article