Skip to main content
Home » Dierengezondheid » Het hele jaar door beschermd tegen vlooien, teken en wormen
Sponsored

Bijna elk huisdier krijgt te maken met vlooien, teken of wormen. Die nare parasieten zijn vervelend voor dier én baasje. Bovendien kunnen ze de gezondheid van het dier schaden. 

“Beschermen tegen parasieten is belangrijk om je huisdier fit en gezond te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen,” vertelt Djuri Brandsen, eigenaar van Emax, leverancier van dierengeneesmiddelen en verzorgingsproducten. “Je kan gebruik maken van pipetjes, tabletten en sprays.  Let wel op, het is van belang de juiste producten en dosering te kiezen om verantwoordelijk om te gaan met het gebruik van diergeneesmiddelen”.

Vlooien, teken en wormen

Wanneer een huisdier regelmatig buitenkomt, is de kans groot dat het parasieten mee naar huis neemt. Vlooien leggen eitjes in de vacht, die een enorme plaag in huis kunnen veroorzaken. Teken kunnen bij zowel baasje als het huisdier de ziekte van Lyme overbrengen. Wormen kunnen veel schade aanrichten bij huisdieren en zijn besmettelijk voor mensen. Preventief behandelen is volgens Brandsen daarom heel belangrijk. Alleen blijft het regelmatig behandelen voor vele huisdiereigenaren een uitdaging. 

Maandelijks abonnement

Dankzij een nieuw concept kunnen huisdiereigenaren hun dier het hele jaar door beschermen. “PetBox@Home is een maandelijks abonnement dat bestaat uit vlooien-, teken- en wormenproducten. Abonnees krijgen maandelijks de producten thuisbezorgd op het moment dat hun huisdier het nodig heeft. Deze producten zijn precies afgestemd op de behoefte en het gewicht van de hond of kat, dit maakt het makkelijker voor huisdiereigenaren om parasieten te bestrijden.

Advies op maat

Geen enkel huisdier is hetzelfde. Sommige dieren komen veel buiten, andere dieren eten regelmatig rauw vlees. Tijdens de online registratie maakt PetBox@Home gebruik van een checklist om zo de juiste behandelmethode te bepalen. “Op basis van een aantal vragen kunnen we een op maat gemaakt pakket samenstellen. Zo’n pakket bestaat uit ontwormingstabletten met vleessmaak en vlooien- en tekenpipetten. We kijken onder andere naar het gewicht, of het dier vaak in het bos of park komt en of het prooidieren eet. Zo zorgen we ervoor dat de hond of kat nooit te veel of te weinig antiparasitaire middelen toegediend krijgt.” Op deze manier worden volgens Brandsen baasjes ontzorgt en blijven hun viervoeters het hele jaar door optimaal beschermd.

Meer informatie

Wil jij meer weten over het advies op maat? Ga naar petbox.nl

Next article