Skip to main content
Home » Gezondheid van de vrouw » Sinds haar HPV-diagnose is Bo Wilkes minder kritisch op haar uiterlijk: ‘Wees blij dat je gezond bent’ 
HPV

Sinds haar HPV-diagnose is Bo Wilkes minder kritisch op haar uiterlijk: ‘Wees blij dat je gezond bent’ 

We kennen televisiegezicht Bo Wilkes (38) als ‘Echte Gooische Moeder’. Maar hoe houdt zij alle ballen in de lucht? En zorgt ze dat ze naast fit en gezond, ook nog een beetje goed voor de dag kan komen? 

Hoe zorg je tussen alle bedrijven door dat je goed voor jezelf zorgt?  

“Ik sta eigenlijk altijd in een soort overlevingsstand. Maar dat doe ik helemaal mezelf aan. Je kunt natuurlijk ook vaker ‘nee’ zeggen op dingen, maar ik ga nu eenmaal goed op die ‘rush’. Voor mij zijn daarom mijn drie sportmomenten in de week heilig. Door te sporten investeer ik juist in meer tijd. Want ik krijg daar energie van en dat heb ik nodig.”  

En houd jij je vast aan strakke voedingsschema’s of strenge diëten? 

“Naarmate ik ouder word, vind ik het belangrijk dat ik goed in mijn vel zit. Daarom doe ik graag krachttraining. Maar door de jaren heen kom je nu eenmaal ook wat kilootjes aan. Ik wil me niet meer krampachtig vasthouden aan mijn gewicht van vroeger. Ik word ouder, heb kinderen gebaard en een ander lichaam. Die paar kilo’s erbij vind ik niet meer erg.” 

Waar laad je van op, als het emmertje even overloopt? 

“Voor mij werkt wandelen en kickboksen goed. Beweging is bij mij sowieso een manier om op te laden. En ik boek een keer in de zoveel tijd een hele pijnlijke massage bij mijn acupuncturist. Doordat ze al die pijnpunten raakt, voel ik me daarna zoveel beter. Maar het inplannen van ontspanning vind ik lastiger dan het inplannen van inspanning. Dat voelt toch effectiever.”  

Als ‘Gooische vrouw’, staat uiterlijk best hoog in het vaandel. Ben jij iemand die daar veel tijd aan besteedt? 

“Ik ben zorgvuldig in het verzorgen van mijn huid. Ik ga nooit de deur uit of naar bed zonder iets op mijn gezicht te smeren. Persoonlijk geloof ik dat je daardoor de botox nog een tijdje kunt uitstellen. Daarnaast ga ik naar de kapper, doe ik maandelijks een gezichtsbehandeling, laat ik mijn nagels verzorgen en ben zuinig op mijn gebit. Maar dat zijn geen hele spannende dingen.”  

Jij sprak openlijk over het feit dat bij jou het HPV-virus was gediagnosticeerd. Hoe heb je dat destijds ervaren? 

“Ik ging altijd trouw naar de controles. En ineens was daar een verhoogde PAP-waarde. Cellen waardoor de kans op baarmoederhalskanker in korte tijd groot was. Ik panikeer niet snel. Ik voelde me eerder bevoorrecht dat ik deze waarschuwing kreeg. Ze brandden daarna een stukje van mijn baarmoeder weg, zodat mijn lichaam de HPV kon opruimen. Maar dat gebeurde niet. Toen de arts voorstelde om mijn baarmoeder te verwijderen, was daar ineens wel paniek. Het voelde toch alsof mijn vrouwelijkheid van me af werd genomen. Gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet te gebeuren. Mede door deze situatie ben ik ook wat minder kritisch op hoe ik eruit zie. Ik realiseer me des te meer: ‘Wees blij dat je gezond bent.’” 

Next article