Skip to main content
Home » Gezondheid van de vrouw » “Een goed gel zou bij iedereen op het nachtkastje moeten staan”
Sponsored

Glijmiddel uit de taboesfeer halen: dat is de doelstelling van Viviane van den Bichelaer. “Het maakt intimiteit zóveel fijner. Glijmiddel zou net zo gewoon moeten zijn als tandpasta.” 

Viviane, waarom ben je glijmiddelen gaan creëren? 

“Ik leerde een vrouw kennen die ernstig ziek was en chemokuur kreeg. Vanwege chemo drogen je slijmvliezen uit. Penetratie doet dan pijn, zelfs aanraking kan al irritatie veroorzaken. Ze had allerlei glijmiddelen geprobeerd, zelfs hormoon therapie, maar niets werkte. Moet je voorstellen: op het meest kwetsbare moment in je leven kun je niet intiem zijn terwijl je zoveel behoefte hebt aan elkaar. Mijn partner heeft een cosmetica fabriek met een eigen laboratorium en samen besloten we: hier gaan we iets aan doen. Hij is gaan zoeken naar de juiste formule voor een glijmiddel. En dat werkte! Deze vrouw kon eindelijk weer intiem zijn met haar man. Dat was een juichmoment voor ons allemaal.” 

Waarom is een glijmiddel onmisbaar? 

“Vaginale droogheid kan intimiteit onprettig of zelfs pijnlijk maken. En íedere vrouw krijgt er een keer mee te maken. Het hangt af van het moment in je cyclus, je ervaring, of je last hebt van onzekerheid, stress of ziekte, zwangerschap en de overgang; alles kan een rol spelen. Glijmiddel zorgt dat je meer en onbezorgd kunt genieten van intimiteit en makkelijker tot een orgasme komt. “ 

Veel mensen denken dat opwinding gelijk staat aan vochtigheid

Maakt het uit wat voor glijmiddel je gebruikt? 

“Ja, er zijn wel honderd verschillende soorten. Het is een misverstand dat watergedragen glijmiddelen beter of ‘natuurlijker’ zijn. Deze veroorzaken eerder (schimmel)infecties, terwijl goede silicone inert is. Als je last hebt van irritatie, schraalheid of wondjes, dan heb je meer bescherming nodig. Siliconen zorgen voor een beschermend laagje op en rondom de vaginawand. Het voorkomt irritatie, maakt de vagina glad en zijdezacht waardoor intiem contact weer echt over genieten gaat.” 

Waar moet je op letten als je een glijmiddel kiest? 

“Bedenk waarvoor je het wilt gebruiken. Als je last hebt van irritaties, wondjes en vaginale droogte kies je dus sowieso een siliconen glijmiddel. BodyGliss heeft de ‘Female Care & Comfort’ collectie ontwikkeld, deze producten hechten beter aan de vaginawand. Wil je lekker starten met een massage, dan kies je voor de massage collectie. Ook daar letten we op de samenstelling. Want sommige glijmiddelen zijn niet goed voor het milieu of ze tasten de zuurgraad van de vagina aan. Daarom maken wij alleen maar producten die hypoallergeen en ecofriendly zijn. Heel fijn is het als je, je glijmiddel zorgeloos met condooms en speeltjes kunt gebruiken. Al onze glijmiddelen zijn daarop getest. Ook tasten de glijmiddelen spermacellen niet aan. Ze zorgen wél voor meer ontspanning en minder stress. Dat maakt de bevruchting dus in elk geval niet moeilijker.”  

Welk taboe moet nog de wereld uit? 

“Veel mensen denken dat opwinding gelijk staat aan vochtigheid. Maar dat klopt niet. Vaginale droogheid hoeft niks met jouw opwinding of je bedpartner te maken te hebben. En het komt op iedere leeftijd voor. Het taboe rondom vaginale droogheid in de overgang is gelukkig langzaam aan het verdwijnen. Maar moeten we echt 50 jaar wachten totdat we glijmiddel durven te kopen? Het kan het seksleven ook voor jonge meiden al zoveel beter maken. Als je glijmiddel op je nachtkastje hebt staan, wordt alles zoveel fijner! Feest voor haar, feest voor hem.” 

Meer informatie

BodyGliss is verkrijgbaar bij Etos en via bodygliss.com

Next article