Skip to main content
Home » Gezondheid van de vrouw » Na droogte komt regen: neem geen genoegen met ongemakken van algehele droogte
Sponsored

Een droge huid, droge ogen, droge mond of droge vagina: ze kunnen allerlei oorzaken hebben, maar een van de belangrijkste is de overgang of menopauze. Hormonale veranderingen die hiermee gepaard gaan, beginnen soms al rond onze 40ste. Vervelend, want droogte leidt tot een trekkerig en een branderig gevoel. 

Vitamine A

Vitamine A stimuleert de productie van slijm. Hierdoor blijven de slijmvliezen vochtig en kunnen ze hun werk doen. Drogen de slijmvliezen uit? Dan ervaar je ongemakken als een droge mond, droge ogen en een droge vagina. Door voldoende vitamine A binnen te krijgen, ga je dit probleem tegen.

Droge huid

De huid is ons grootste orgaan. Een gezonde huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden zoals giftige stoffen, zonlicht, virussen en bacteriën. Als de huid beschadigt, kan die barrièrefunctie verminderen: we verliezen vocht waardoor we een droge huid krijgen.

Droge slijmvliezen

Slijmvliezen bevinden zich onder meer in de mond, darmen en vagina. Ze kunnen droger worden door droge lucht, ouderdom of door bepaalde aandoeningen, maar veel vaker is de overgang de boosdoener. De slijmvliezen worden droger, met een trekkerig en  oncomfortabel gevoel ten gevolg.

Droge ogen

Maken je ogen onvoldoende traanvocht aan of is het traanvocht van onvoldoende kwaliteit? Dan krijg je droge ogen. Oogvocht is essentieel voor onze ogen. Het beschermt de ogen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf, het voedt het hoornvlies en houdt het hoornvlies glad. Droge ogen komen voor bij mannen en vrouwen en worden gekenmerkt door een droog, korrelig gevoel. Knipperen helpt, maar dat effect is maar van korte duur.

Duindoornbesolie en omega 7

Membrasin bevat onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 7, 9 en vitamine A. Deze omega-vetzuren kunnen onder andere goed zijn voor het gezichtsvermogen en de bloeddruk. Vitamine A kan mogelijk een bevorderlijk effect hebben voor de huid en slijmvliezen. Membrasin® duindoornbesolie is bovendien rijk aan antioxidanten.

Omega 7 is een onverzadigd, plantaardig vetzuur dat onder andere in noten en duindoornbessen zit. Dit vetzuur is nog redelijk onbekend. De duindoornbes is een van de weinige vruchten die van nature omega 7 bevat. Duindoornolie  kan mogelijk een droge huid,  droge slijmvliezen, droge ogen en een droge (verouderende) huid ondersteunen.

Next article