Skip to main content
Home » Huid » Bescherm je huid op wintersportvakantie
Huid

Bescherm je huid op wintersportvakantie

Man op wintersportvakantie
Man op wintersportvakantie

Op wintersportvakantie kunnen de warme stralen van een winterzonnetje enorm deugd doen. Toch is het belangrijk je bewust te zijn van de risico’s.Ernstige verbranding in je jeugd verdubbelt de kans op melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. Bescherm jezelf en je kinderen dus extra goed tijdens de wintersport. 

Judith Wetzer

Judith Wetzer

Huidtherapeut


Hoog in de bergen is de UV-straling namelijk een stuk sterker. Dat effect wordt ook nog eens versterkt door de sneeuw, dat de krachtige zonnestralen weerkaatst.

Bescherm daarom je huid en ogen wanneer je op een parelwitte piste naar beneden slalomt. Huidtherapeut Judith Wetzer geeft ons de volgende tips:

1

Smeer je huid in met een SPF30, ten minste een kwartier voordat je naar buiten gaat. Herhaal iedere twee uur voor een optimale bescherming. Neem een tube mee voor onderweg.

2

Gebruik bij voorkeur een vette SPF-factor. Dat blijft tijdens het koude weer goed op de huid liggen. Bovendien hydrateert het je huid. Vermijd crèmes op waterbasis. Die drogen de huid uit.

3

Vergeet je oren, oogleden, lippen, neus en handen niet. Deze delen van je huid wordt vaak vergeten bij het insmeren en het meeste blootgesteld aan de krachtige zonnestralen.

4

Gebruik een vette lippenbalsem met SPF, zo zijn je lippen goed beschermd en voorkom je kloofjes door het droge en koude weer.

5

Gebruik een skibril op de piste en een zonnebril op het terras om je ogen en de huid rondom te beschermen tegen de felle zon.

Bescherm je hoofdhuid zolang je buiten bent. Met een helm als je aan het skiën/snowboarden bent maar ook daarna met een muts of pet als je op een terras gaat zitten.

5

Lees meer over melanoom www.stichtingmelanoom.nl.

Next article