Home » Huid » Ik slikte drie keer op een dag ibuprofen, omdat ik zo veel pijn had
Huid

Ik slikte drie keer op een dag ibuprofen, omdat ik zo veel pijn had

In de puberteit krijgt vrijwel iedereen met acne te maken, maar bij een klein deel van de mensen kan dit op latere leeftijd nog steeds heel erg aanwezig zijn. Deirdre (33) heeft nog dagelijks last van haar acne.

Deirdre Huidheld Acne

Deirdre

Huidheld

Foto: Madeleine Sars

Acne

Deirdre was dertien jaar, toen de acne zichtbaar werd. In de loop van de jaren werd het steeds erger. “Toen ik op een gegeven moment aan de pil ging, werden de ontstekingen erger. In die periode slikte ik drie keer op een dag ibuprofen, omdat ik zoveel pijn had. Het waren echt een soort schijven aan ontstekingen.”

Nare reacties

Deirdre vertelt over de start van haar opleiding Verpleegkunde, “Ik was op een introductiekamp en daar waren ook allemaal meiden van de opleiding Huidtherapie die zeiden: ‘We gaan volgend jaar lekker puisten uitknijpen!’ Toen besefte ik me wel dat mijn huid echt anders is dan die van andere mensen.”

Gelukkig krijgt Deirdre veel steun van de mensen om haar heen. “Ik heb altijd hele fijne vrienden en familie om me heen gehad die het allemaal geen probleem vinden. Ook aan mijn vriend heb ik veel steun gehad, hij vindt het vooral verveld voor mij. Maar het maakt mij aan de binnenkant niet anders.”

Lekker belangrijk

Ondanks haar hardnekkige huidaandoening, probeert Deirdre er niet te veel mee bezig te zijn. “Tegenwoordig kan ik me er helemaal niet meer druk om maken. Sinds ik kinderen heb, denk ik ’lekker belangrijk’. Uiteindelijk ben ik er misschien ook wel wat sterker door geworden. Op de momenten dat je je wat onzeker voelt is het niet fijn, maar uiteindelijk denk je toch: ‘Ik ben wie ik ben.’”

Huidhelden

Lees verder over Willem en Deirdre op huidhelden.nl. Met de Huidhelden campagne geeft het Huidfonds mensen met een huidaandoening een platform om zo hun persoonlijke verhaal te kunnen vertellen en hen een gezicht te geven.

Vind je het ook zo belangrijk dat het Huidfond zich met Huidhelden zoals Willem en Deirdre inzet om acceptatie van de huid die ‘anders’ is te vergroten? Maak dan het verschil en doe een donatie via huidfonds.nl/doneren

Next article