Home » Huid » Huidveroudering en rimpels. Is er nou echt niks tegen te doen?
Huid 2018

Huidveroudering en rimpels. Is er nou echt niks tegen te doen?

Close-upfoto huid
Close-upfoto huid
Foto: Amanda Dalbjorn via Unsplash

Wat kan je doen tegen huidveroudering en rimpels? Wij vroegen tips en advies aan dermatoloog Marjolein Leenarts. Je leest het hieronder!

“Recent onderzoek heeft aangetoond dat dagelijkse zonbescherming huidveroudering – rimpelvorming – significant tegen houdt. Dit is fantastisch nieuws. De truc is elke dag insmeren met zonnebrandcrème factor 30 en vooral tijdens de dag herhalen.


Vijf tips om huidveroudering tegen te gaan!

1. Begin niet met roken (of stop vandaag nog): roken heeft veel schadelijke effecten en versnelling van het huidverouderingsproces is er 1 van!

2. 50% van UVA straling – dit is de straling die vooral verantwoordelijk is voor rimpels – komt dwars door het raam heen. Ook als je de hele dag binnen zit, zou je je dus tegen de zon moeten beschermen om rimpels te voorkomen.

3. De zon beschadigt de huidbarrière. Verzorg je huid dan ook na het zonnen zodat de huidbarrière kan herstellen. Een goede Aftersun helpt hierbij, let er op dat er antioxidanten inzitten en dat de crème vrij is van parfum.

4. Hoe ouder de huid, hoe droger de huid. Dit komt doordat talgklieren minder huidlipiden produceren. Je huid kan dus wel wat hulp gebruiken om soepel en zacht te blijven! Gebruik doucheproducten op oliebasis, deze laten een beschermend laagje achter op de huid waardoor de huidbarrière kan herstellen.

Vermijd parfum in al je huidproducten want parfum droogt de huid uit en dat wil je dus juist voorkomen! Of er parfum in zit? Gebruik je neus, ruikt het lekker dan zit er parfum in. Parfum moet ook altijd vermeld worden in de ingrediëntenlijst.

5. Overigens ontstaan er, behalve die rimpels, ook allerlei plekjes en vlekjes als je ouder wordt. Drs Leenarts geeft hierover advies en legt uit hoe je de plekjes herkent, hoe ze heten en wat je ertegen kunt doen. Kijk op haar website voor meer informatie.

Laatste tip? Laat je niet verleiden tot de aanschaf van allerlei dure zalven. Investeer liever in goede zonnebrandcrème (factor 30), een hoed en een mooie zonnebril!

Next article