Home » Huidkanker » Onze campagnepartners
Partners

Onze campagnepartners

met dank aan
met dank aan

De campagne Huidkanker was niet mogelijk zonder de steun van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.


Huidfonds

Huidfonds

Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie en richt zich op:

  • Het voorkomen van huidaandoeningen
  • Betere zorg voor mensen met een huidaandoening
  • Acceptatie van de huid die ‘anders’ is

Met de Huidhelden campagne geeft het Huidfonds mensen met een huidaandoening een platform om zo hun persoonlijke verhaal te kunnen vertellen en hen een gezicht te geven.

Vind je het ook zo belangrijk dat het Huidfonds zich met Huidhelden inzet om huidaandoeningen te voorkomen en acceptatie van de huid die ‘anders’ is te vergroten? Maak dan het verschil en doe een donatie via www.huidfonds.nl/doneren

NVDV

NVDV

De NVDV is de wetenschappelijke vereniging van Nederlandse dermatologen. De dermatoloog is dé huidexpert van Nederland. De NVDV rekent goede informatievoorziening over de huid tot haar taken. Op de website www.nvdv.nl staat alle informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Zeer relevant omdat deze site objectieve informatie bevat over tientallen huidaandoeningen met de bijbehorende patiëntenfolders. Deze folders sluiten nauw aan bij de medische richtlijnen voor dermatologen. Iedere zoektocht naar de huid en huidaandoeningen kan het beste beginnen bij de NVDV-site.

Stichting Melanoom

Stichting Melanoom

Stichting Melanoom is een kankerpatiëntenvereniging voor mensen met melanoom en oogmelanoom. Wij bestaan sinds 1995 en hebben op dit moment ongeveer 700 donateurs. De organisatie van de stichting is in handen van een team van gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers dat wordt aangestuurd door een bestuur. De stichting, en in het bijzonder het bestuur, wordt daarin bijgestaan door een Raad van Advies.

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Logo NVH

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid.

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen.

In zorg voor en na huidkanker, heeft de  huidtherapeut een adviserende rol. Zij adviseert over welk huidtype men heeft, de risico’s van de zon en een daarop afgestemd persoonlijk zonpreventie-advies. De huidtherapeut is ook ondersteunend in het nazorgtraject. Denk hierbij aan de behandeling van  wonden, littekens en/of kleurverschillen in de huid. Maar bijvoorbeeld ook voor het verwijderen van ongewenste haargroei in een transplantatiegebied.

Meer weten over huidtherapie of in contact komen met een huidtherapeut in de buurt? Kijk op www.huidtherapie.nl

Huidpatiënten Nederland

Huidpatienten Nederland

Huidpatiënten Nederland maakt zich sterk voor alle mensen met een huid- of haaraandoening. Huidpatiënten Nederland verenigt mensen met een huid- of haaraandoening met als doel hun positie in de zorg en de kwaliteit van zorg te versterken. Huidpatiënten Nederland gaat hier komende jaren op drie fronten aan werken:

  • bij de zorgprofessionals ten aanzien van kwaliteit en inhoud 
  • bij de zorgverzekeraars ten aanzien van het verzekerde pakket
  • in de samenleving ten aanzien van kennis en acceptatie.

We doen dit vanuit het motto: patiënten sterker maken door te werken aan integrale zorg.

Hukas

Hukas

Per jaar krijgen ongeveer 70.000 Nederlanders de diagnose huidkanker, dat betekent dat 1 op de 5 hiermee te maken krijgt. De Huidkanker Stichting (HUKAs) zet zich in om de belangen te behartigen van deze patiëntengroep. HUKAs wil dit bereiken door middel van goede informatievoorziening, organiseren van lotgenotencontact (online, maar ook bijeenkomsten) en samenwerking met relevante organisaties. Door belangenbehartiging van huidkankerpatiënten trachten we de huidkankerzorg te verbeteren.

www.hukas.nl

Next article