Skip to main content
Home » Infectieziekten » Onze campagnepartners
Infectieziekten

Onze campagnepartners

De campagne Infectieziekten was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

NVZ

De NVZ – Schoon | Hygiënisch | Duurzaam is sinds haar oprichting in 1948 uitgegroeid tot dé Nederlandse branchevereniging voor importeurs en fabrikanten van was-, reinigings- onderhouds- en desinfectiemiddelen en schoonmaakmachines. Wij houden niet alleen een scherp oog op veranderingen in de branche, maar zijn ook als kenniscentrum actief in het verspreiden van de juiste informatie over veilig gebruik van producten. Meer informatie ga naar www.nvz.nl.

Allesoverhetgebit.nl

Allesoverhetgebit.nl is jouw bron voor betrouwbare en onafhankelijke informatie over de mondgezondheid. De site is een initiatief van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthondontisten.Nederlandse Influenza Stichting

De NIS streeft ernaar om bij te dragen aan de preventie en reductie van griep geassocieerde ziekte. Zij pleit voor de implementatie van wetenschappelijke aanbevelingen over de griepprik via (social) media communicatie en door stakeholders, risicogroepen en onderzoekers te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.influenzastichting.nl.


Beterzondergriep.nl

www.beterzondergriep.nl/

HollandBIO

Een maatschappij waarin biotechnologie maximaal bijdraagt aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei. Dat is het toekomstideaal waar HollandBIO, het kloppende hart van de Nederlandse life sciences sector, werk van maakt. Wij vertegenwoordigen en verbinden ruim 200 life sciences bedrijven. HollandBIO gaat de obstakels te lijf die de ambities van biotech koplopers in de weg staan. We gaan voor vooruitgang, ook wanneer we de status quo ter discussie moeten stellen. Lees hier meer over HollandBIO.

Weerstandfonds

Onze weerstand fonds is een Fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar infectieziekten en ons afweersysteem. Virussen en bacteriën dringen steeds vaker door ons afweersysteem. Onderzoek is dus mega noodzakelijk om te voorkomen dat infectieziekten doodsoorzaak nummer één worden.Het Weerstandfonds is de enige stichting in Nederland die zich inzet voor onderzoek naar onze afweer. We willen de wetenschap ondersteunen bij het doen van verschillende onderzoeken binnen de vakgebieden immunologie en infectiologie. We laten nog steeds ziektes doordringen in ons lichaam en proberen dit te bestrijden met medicijnen, antibiotica of chemotherapie. Fondsen werven voor ziektebeeld overstijgend onderzoek naar het slimmer laten werken van onze afweer. Omdat weerstand de crux is voor het bestrijden van infecties en omdat we constateren dat er te weinig bekend is over de infecties, maakt het Weerstandfonds zich hard voor het financieren van onderzoek . Met de nieuwste technologie willen we zoeken naar overeenkomsten en verschillen van infecties en vandaaruit zoeken naar behandelingen en therapieën. Met het geworven geld financieren wij de onderzoeksprojecten binnen het vakgebied immunologie. Waaronder een onderzoek naar de erfelijke aspecten van ons afweersysteem. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de wisselwerking tussen onze weerstand en de infecties en hoe infecties afkomstig van vaccinaties kunnen worden voorkomen. Verdedigen is de beste aanval. Geef op giro 6640.

Next article