Skip to main content
Home » Infectieziekten » Onze campagnepartners
Onze campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne ‘Infectieziekten’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

NVZ 

De NVZ – Schoon | Hygiënisch | Duurzaam is sinds haar oprichting in 1948 uitgegroeid tot dé Nederlandse branchevereniging voor importeurs en fabrikanten van was-, reinigings- onderhouds- en desinfectiemiddelen en schoonmaakmachines. Wij houden niet alleen een scherp oog op veranderingen in de branche, maar zijn ook als kenniscentrum actief in het verspreiden van de juiste informatie over veilig gebruik van producten. Meer informatie ga naar www.nvz.nl.

VHIG

De VHIG houdt zich continu bezig met ontwikkeling. De ontwikkeling van de beroepsbeoefenaar maar ook de ontwikkeling van het vak infectiepreventie. Verbinden staat daarbij centraal. Onze leden verbinden we met elkaar middels een platform voor kennisdeling. Met onze omstanders zoeken we verbinding om samen bij te dragen aan de professionalisering van de wijze waarop overdracht van micro-organismen kan worden voorkomen en bestreden. De VHIG is het gezicht van infectiepreventie en daarmee de woordvoerder van de beroepsgroep.

Sepsisnet 

Stichting SepsisNet Nederland bestaat uit de samenwerking van voormalig sepsis patiënten, artsen en onderzoekers van verschillende academische en algemene ziekenhuizen. SepsisNet maakt zich hard voor publiek bewustzijn omtrent de levensbedreigende ziekte Sepsis. Vroegtijdige herkenning en adequate multidisciplinaire (na)zorg is essentieel voor overlevingskansen en de kwaliteit van leven van patiënten en naasten na doorgemaakte sepsis.’ 

Sepsis-en-daarna 

Sepsis en de gevolgen zijn nog té onbekend in Nederland. Daarom zet Idelette Nutma, oprichter en auteur van ‘Sepsis en daarna’, zich als oud-verpleegkundige en ervaringsdeskundige in voor meer bekendheid in Nederland met dit ziektebeeld. Ook de lange termijn impact van sepsis kan groot zijn, ook voor hen die niet op de Intensive Care lagen. Jaarlijks organiseert Nutma daarom de Sepsis Lotgenoten Dag. Sepsis en daarna biedt voorlichting maar ook lotgenotencontact en laagdrempelige ondersteuning.

Next article