Skip to main content
Home » Innovaties in Oncologie » Onze campagnepartners
Innovatie in Oncologie 2020

Onze campagnepartners

met dank aan
met dank aan

Deze campagne was niet mogelijk geweest door de steun van onze partners. Lees hier meer over hun evenementen en/of activiteiten.


Longfonds

Logo Longfonds

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Tot het zover is, zorgen we ervoor dat mensen met een longziekte sterk staan en bewust eigen keuzes in hun leven kunnen maken. We zetten ons in voor een rookvrij leven met gezonde binnen- en buitenlucht. En we jagen medische doorbraken aan, gericht op het voorkomen van astma en het repareren van kapotte longen. Zo maken we ’t verschil. Dag in dag uit.


Stichting Olijf

Stichting Olijf is de patiëntenorganisatie en het netwerk voor vrouwen et gynaecologische kanker. Elk jaar horen ca. 4.500 vrouwen zoals Linda dat zij een vorm van gynaecologische kanker hebben. Gynaecologische kanker heeft vaak enorme impact. Olijf zet zich in voor preventie, onderzoek, voorlichting, lotgenotencontact en natuurlijk belangenbehartiging. Ga naar www.olijf.nl en steun ons werk!


NWO

NWO bevordert excellent, nieuwsgierigheidsgedreven disciplinair, interdisciplinair en multidisciplinair onderzoek. NWO richt zich daarbij op alle wetenschappelijke disciplines en op de hele kennisketen, met nadruk op fundamenteel onderzoek. NWO verbindt onderzoekers uit verschillende disciplines, uit de gehele kennisketen en brengt onderzoekers en maatschappelijke partners bij elkaar.


HollandBIO

Een maatschappij waarin biotechnologie maximaal bijdraagt aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei. Dat is het toekomstideaal waar HollandBIO, het kloppende hart van de Nederlandse life sciences sector, werk van maakt. Wij vertegenwoordigen en verbinden ruim 200 life sciences bedrijven. HollandBIO gaat de obstakels te lijf die de ambities van biotech koplopers in de weg staan. We gaan voor vooruitgang, ook wanneer we de status quo ter discussie moeten stellen. Lees hier meer over HollandBIO.


Oncode

Oncode Institute unites 800+ excellent cancer researchers at 12 Dutch universities, academic hospitals and research institutes. We want to drive innovations in the diagnosis and treatment of cancer through collaboration. The ultimate goal is to help patients survive, improve their quality of life and contribute to a more affordable healthcare system. Oncode Institute translates fundamental insights from cancer biology more efficiently into novel diagnostics, new drugs and innovative treatments. www.oncode.nl


Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen werkt aan de medicijnen van morgen. De 42 aangesloten bedrijven richten zich op onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen. Samen werken we aan oplossingen om mensen beter te maken en kwaliteit van leven te verhogen.

Dankzij betere geneesmiddelen, zorg en diagnostiek is de vijfjaarsoverleving voor kanker gestegen naar 65%. Dat is goed nieuws voor patiënten. Maar er is nog veel werk te verzetten. Ziektes geven niet op. Dus wij ook niet. Lees hier meer.

Next article