Home » Leven met » Onze campagnepartners
Leven met

Onze campagnepartners

met dank aan
met dank aan

De campagne ‘Leven met’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze partners. Lees hier meer over hun evenementen en/of activiteiten.


Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging (CCUVN)

Het hebben van een chronische darmaandoening zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa kan best lastig zijn. Immers, over zaken die zich afspelen op het kleinste kamertje van het huis praten we niet graag. De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een vereniging die dat wel doet.

Wij richten ons op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel en hun omgeving. Waar wij als vereniging naar zoeken is meer herkenning en erkenning, begrip van en voor de aandoening en de gevolgen daarvan. In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met een stoma ten gevolge van de ziekte van Crohn.


Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit. In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met slaapproblemen.


Lucille Werner Foundation

De Lucille Werner Foundation heeft een duidelijk doel: een krachtig en positief imago voor mensen met een handicap, zodat ze makkelijker zullen integreren in de samenleving. Hierbij maakt de Foundation dankbaar gebruik van de power van televisie. In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met een handicap d.m.v. een interview met minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.


Maag Lever Darm Stichting

Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met een stoma ten gevolge van de ziekte van Crohn en leven met PDS d.m.v. een interview met MDL-arts Marten Otten.


Nederlands Herseninstituut

Ons brein is het meest complexe en fascinerende orgaan dat we hebben. Alles wat we doen, denken, voelen en beleven ligt opgeslagen in onze hersenen. Wat is erin te zien en wat kunnen we ervan leren? Bij het Nederlands Herseninstituut zoeken we naar antwoorden op deze vragen.

In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met slapeloosheid d.m.v. een interview met slaapspecialist Eus van Someren.


PDSb

Zo’n 10 tot 15% van de Nederlanders heeft Prikkelbare Darm Syndroom of PDS-klachten. De belangrijkste symptomen zijn buikpijn, gasvorming en een afwijkend ontlastingspatroon: verstopping of diarree of beide. Stress en voeding kunnen invloed hebben op de klachten, maar zijn niet de oorzaak van Prikkelbare Darm Syndroom. PDS kan van grote invloed zijn op je leven. PDS-patiënten ervaren vaak onbegrip en maatschappelijke problemen. In de campagne “Leven met…” besteedt PDSb aandacht aan leven met PDS d.m.v. een interview met Marten Otten.


Somnox

Wij begrijpen dat je s’ werelds eerste Slaaprobot graag thuis wilt uitproberen in het comfort van je eigen slaapkamer.

Hierdoor kun je in alle rust ervaren of de Slaaprobot voor jou werkt. Wij bieden verschillende opties aan om dit mogelijk te maken.


Stomavereniging

De Stomavereniging is een vereniging voor en door mensen met een stoma of pouch. Hier worden ervaringen van stomadragers verzameld en gedeeld. Wij vinden het als Stomavereniging belangrijk om waarde aan het leven van mensen met een stoma of pouch toe te voegen. In de campagne “Leven met…” besteden we aandacht aan leven met een stoma ten gevolge van de ziekte van Crohn d.m.v. een interview met aanstaande voorzitter Sanne Blom.

Next article