Skip to main content
Home » Man & Gezondheid » Vijf kilometer hardlopen voor Movember
Man en Gezondheid

Vijf kilometer hardlopen voor Movember

Jonge man en vrouw in kleurige kleding voor gele achtergrond.
Jonge man en vrouw in kleurige kleding voor gele achtergrond.

Op zaterdag 30 november vindt voor de zevende keer de Movember Run Amsterdam plaats in het Vondelpark in Amsterdam. De initiatiefnemers Hendrik Nuyens en Bertram Welink kozen ieder jaar een ander thema voor het event en dit jaar zal dat met ‘Born To Be Alive’ een jaren 70 thema zijn. De inschrijving kost 15 euro, waarvan 5 euro direct aan Movember wordt gedoneerd.


Om het event zo laagdrempelig mogelijk te houden, is het ook toegestaan om de 5km wandelend, op skates, of in een rolstoel af te leggen. Bovendien is inschrijving mogelijk voor zowel mannen als vrouwen, met of zonder (plak)snor. Wat belangrijk is, is dat zoveel mogelijk mensen deelnemen, want hoe meer mensen deelnemen, des te meer kan de organisatie doneren aan Movember.

Start Movemberrun

De organisatie verwacht dat ook dit jaar weer veel mensen verkleed zullen gaan, passend bij het jaren zeventig thema. Afgelopen jaar waren dat iets meer dan 320 deelnemers en de organisatie hoopt dit jaar de grens van 400 te passeren. Naast promotie via Facebook hoopt de organisatie dit te bereiken door bedrijven te activeren, die met een teaminschrijving ook hun concurrenten kunnen uitdagen. In voorgaande jaren hebben zo IMC en Optiver een grote bijdrage geleverd aan het ingezamelde sponsorgeld.

Inscrhijven voor de Movember Run Amsterdam kan tot 28 november op https://www.movemberrun.nl/

Next article