Skip to main content
Home » Obesitas & Overgewicht » Onze campagnepartners
Obesitas & Overgewicht

Onze campagnepartners

De campagne ‘Obesitas & Overgewicht’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van de onderstaande partner. Lees hier meer over hun activiteiten.

Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) 

Het Partnerschap Overgewicht Nederland (‘PON’) is een koepelorganisatie van medische en paramedische beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijke en publieke gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars. Het PON werkt in gezamenlijkheid aan een optimale aanpak van overgewicht en obesitas en adviseert onder andere de overheid over het beleid op het gebied van overgewicht en obesitas in Nederland.

Nederlandse Stichting Over Gewicht (NSOG) 

De Nederlandse Stichting Over Gewicht is er voor iedereen die met overgewicht en obesitas te maken heeft. Wij zetten ons in voor mensen die willen afvallen en voor mensen die hun lichaam hebben geaccepteerd, maar ook voor familie en vrienden. Ook zorg- en onderwijsprofessionals en beleidsmakers kunnen bij ons terecht voor vragen en meer informatie.


Nederlandse Vereniging Voor Obesitas & Overgewicht (NVOO) 

Wij zijn een officiële vereniging voor mensen die leven met overgewicht en obesitas in Nederland. Ons doel is om samen te komen en een sterke community te vormen. Samen onze stem te laten horen! Word nu lid en sluit je aan bij onze community!


Overgewicht.TV 

Op Overgewicht.tv vind je tips, informatie en nieuws over overgewicht en obesitas om jou verder te helpen of iemand die je na aan het hart ligt. Met ervaringen van mensen die er ook mee aan de slag willen of gingen, het laatste nieuws én uitleg over hoe je lijf werkt en wat wel of niet helpt om een gezonde leefstijl te bereiken.


Nederlandse Internisten Vereniging 

De NIV is de wetenschappelijke vereniging die staat voor 3.700 internisten (in opleiding) en is het aanspreekpunt voor alle beroepsinhoudelijke en maatschappelijke aangelegenheden met betrekking tot het specialisme Interne Geneeskunde.


Diabetes Vereniging Nederland (DVN)  

Diabetesvereniging Nederland (DVN) behartigt de belangen van mensen met diabetes. Word lid van DVN en profiteer van alles wat wij onze leden bieden. Zoals deskundige hulp van onze Ledenservice, kortingen op diabeteshulpmiddelen en (zorg) verzekeringen, activiteiten bij jou in de buurt en ons magazine Diabc vol informatie, ervaringsverhalen en tips. Kom ook op voor de belangen van mensen met diabetes. Met je inzet als vrijwilliger, door lid te zijn of met een (extra) gift. Bekijk alle mogelijkheden op www.dvn.nl/help-mee of bel 033 – 463 05 66. 

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn 

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is een patiëntenorganisatie van en voor mensen die met hun leefstijl hun gezondheid willen verbeteren. In onze online supportgroepen op het gebied van onder meer diabetes type 2, diabetes type 1 en migraine ondersteunen en coachen mensen elkaar. We geven een nieuwsbrief uit en zijn betrokken bij regionale gezondheidsinitiatieven.

Bas van de Goor Foundation 

Bas van de Goor Foundation brengt mensen met diabetes in beweging. De foundation stimuleert kinderen en volwassenen hierbij door evenementen te organiseren. Van clinics, sportkampen en gezinsweekenden voor kinderen met diabetes, ONEFestival voor jongvolwassenen tot uitdagingen in Nederland (Nationale Diabetes Challenge) en in het buitenland voor volwassenen met diabetes. Meer lezen kan op www.bvdgf.org  

Stichting Bariatrie Groep Nederland 

De Stichting Bariatrie Groep Nederland (BGN) is opgericht in 2018 en is een onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met een maagverkleining. Hier kun je terecht voor onafhankelijk advies over obesitas en bariatrische behandelingen. Zowel in Nederland als in België zijn wij het enige patiënten steun-en-informatiepunt met ruim 55000 social media volgers en duizenden leden. 

Next article