Skip to main content
Home » Ooggezondheid » Onze partners
Partners

Onze partners

Oogarts in zijn praktijk; opschrift: met dank aan.
Oogarts in zijn praktijk; opschrift: met dank aan.

De campagne Ooggezondheid was niet mogelijk geweest zonder onze partners. Meer informatie over hun evenementen of activiteiten vind je hier:


Oogfonds

Sinds 1947 maakt het Oogfonds het mogelijk dat iedereen iets kan doen aan de enorme stijging van blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen in Nederland. Dat doen we met wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en projecten op het gebied van toegankelijkheid. Particulieren, organisaties en bedrijven werken samen met het Oogfonds aan die doelstellingen. Klik hier voor meer informatie.


Oogvereniging

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. De vereniging zet zich in voor de belangen van mensen met een oogaandoening én mensen met een oogaandoening in combinatie met een gehoorbeperking. De Oogvereniging houdt zich bezig met informatievoorziening, belangenbehartiging en ledencontact. Klik hier voor meer informatie.


KNFG Geleidehonden

De vereniging heeft als missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds hun oprichting in 1935 hebben wij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Door al deze ervaring hebben ze een schat aan kennis op het gebied van hond en handicap. Klik hier voor meer informatie.


Optometristen Vereniging Nederland

De optometrist zal de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de oogzorg. De Optometristen Vereniging Nederland (OVN) zet zich dagelijks in voor een uitstekende kwaliteit van de beroepsgroep. Ze werkt nauw samen met alle optometristen en geeft cliënten en relaties graag informatie over de oogzorg die optometristen leveren. Klik hier voor meer informatie.

Next article