Skip to main content
Home » Ouderschap » Acupunctuur tijdens de zwangerschap
Acupuntuur

Acupunctuur tijdens de zwangerschap

Het is zover. Je bent zwanger! Een bijzondere periode breekt aan. Toch is de zwangerschap niet voor iedere vrouw een tijd van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van zwangerschapskwalen die het dagelijkse leven kunnen verstoren. Gelukkig is er een natuurlijke behandeling die dan kan helpen.

Zwangerschapsklachten

De meest voorkomende zwangerschapsklachten zijn misselijkheid, vermoeidheid, lage rugpijn, brandend maagzuur, hoofdpijn en vocht vasthouden. Meestal gaan deze klachten na een tijdje weer over, maar dit is niet altijd het geval. Soms worden ze zo heftig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Omdat veel medicijnen niet gebruikt mogen worden tijdens de zwangerschap kan acupunctuur een oplossing zijn.

Wat doet acupunctuur?

Met acupunctuur worden je zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. De acupuncturist plaatst kleine naaldjes op bepaalde punten op je lichaam. Dat doet geen pijn. De acupunctuurbehandeling kan ervoor zorgen dat je hormoonhuishouding weer in balans komt. Hierdoor verminderen of verdwijnen je klachten.

Migraine

Farah (39) heeft een drukke baan als psycholoog en is achttien weken zwanger. Zij had wekelijks last van migraineaanvallen. “Via vrienden kwam ik bij een acupuncturist terecht. Na een uitgebreid onderzoek begon hij met de eerste behandeling. Ik kreeg naaldjes in mijn onderarm en onderbeen. Dat deed geen pijn, ongelooflijk vond ik dat. Wat helemaal bijzonder was; mijn migraineaanvallen werden minder heftig en kwamen minder vaak op.” Na drie behandelingen ging het zo goed dat Farah en haar acupuncturist besloten het even aan te zien. Farah: “De hoofdpijn is nu goed te hanteren en ik kan weer volop genieten van die kleine in mijn buik!”

Stuitligging of de bevalling op gang brengen

Acupunctuur helpt niet alleen bij klachten tijdens de zwangerschap. Als je baby in stuitligging ligt, kan acupunctuur ervoor zorgen dat je kindje weer goed gaat liggen. De behandeling hiervoor moet rond de 33 weken worden gestart. Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en om pijn tijdens je bevalling te verlichten. De acupuncturist hoeft voor dit laatste niet bij de bevalling aanwezig te zijn.

Next article