Skip to main content
Home » Publieke Gezondheid » Onze campagnepartners
Partners

Onze campagnepartners

met dank aan
met dank aan

De campagne Publieke Gezondheid was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.


KWF

KWF Kankerbestrijding logo

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts een kwart van hen in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot twee derde.

Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij de gulle giften van KWF-donateurs. Zij stellen onderzoekers al ruim 70 jaar in staat om de ziekte beter te doorgronden, op te sporen en te behandelen.

Met jouw donatie zorg je dat minder mensen kanker krijgen, meer patiënten genezen en de kwaliteit van leven verbetert voor mensen met en na kanker.

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Stichting Alliantie Nederland Rookvrij) is een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. In Nederland sterven elk jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken.

Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Alliantie Nederland Rookvrij) wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. Samen zetten wij ons in voor het realiseren van een Rookvrije Generatie.

Weerstandfonds

Weerstandfonds logo

Het Weerstandfonds is de enige stichting in Nederland die zich inzet voor onderzoek naar onze afweer. Onze droom is: nooit meer ziek. We willen de wetenschap ondersteunen bij het doen van verschillende onderzoeken binnen de vakgebieden immunologie en infectiologie. We laten nog steeds ziektes doordringen in ons lichaam en proberen dit te bestrijden met medicijnen, antibiotica of chemotherapie.  

Omdat weerstand de cruciaal is voor het bestrijden van infecties en omdat we constateren dat er te weinig bekend is over de infecties, maakt het Weerstandfonds zich hard voor het financieren van onderzoek. Meer weten over hoe je het Weerstandsfonds kunt ondersteunen?

Heartlife Klinieken

Heartlife Klinieken

HeartLife is een  Expertise Centrum voor hart en Gezondheid. We willen sterfte bij vrouwen -en natuurlijk ook mannen- terugdringen, als gevolg van (onbegrepen) hartklachten.

Daarnaast zetten we ons in om gezondheidsbevorderend gedrag te promoten.

Educate | Empower | Exercise & Eat Well

Schrijf u hier in en ontvang HeartLife nieuws!

NL Actief

NL Actief logo

NL Actief ontwikkelt en borgt de kwaliteit in de fitnessbranche en draagt eraan bij dat meer mensen gaan sporten en bewegen. Doel is om de ontwikkeling, de kwaliteit, de maatschappelijke positie en het succes van de ondernemende aanbieder van sport en bewegen te bevorderen.

Soda Bodyfit

Soda Bodyfit logo

Soda Bodyfit is de studio van trainer en lifestyle-coach Radmilo Soda. Wij geloven dat personal training de beste manier is om te werken aan een gezond en sterk lichaam – met een trainer die je kent, begeleidt en motiveert en die er samen met jou aan werkt om je doelstellingen te behalen.

Diabetes Vereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland

Een patiëntenorganisatie ben je samen met anderen. Diabetesvereniging Nederland lobbyt, bemiddelt, informeert, legt uit en strijdt al sinds 1945 voor mensen met diabetes. Mede daardoor is het leven met diabetes nu een stuk makkelijker. Daar zijn we trots op!

Maar omdat goede en betaalbare diabeteszorg, prettig leven met diabetes en volwaardig meedoen in de maatschappij altijd beter kan, blijven wij ons daar hard voor maken.  Help dit mede mogelijk te maken en word lid van de ‘club’ die zich inzet voor iedereen met diabetes!

Sluit je hier aan: www.dvn.nl/wordlid

Hersenstichting

Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Nu en in de toekomst.

Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg.

Klik hier om de Hersenstichting te steunen!

Harteraad

Harteraad

Harteraad is hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen. Wij helpen mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten met praktische, sociale en emotionele steun.

Samen met vrijwilligers, vaak ook ervaringsdeskundigen, in heel Nederland biedt Harteraad een veilige plek voor het uitwisselen van kennis, ontmoetingen en ervaringsverhalen. Zodat je je leven weer zo optimaal mogelijk kan leven, ondanks je aandoening.

Meer informatie: https://www.harteraad.nl/

Next article