Skip to main content
Home » Publieke Gezondheid » Onze campagnepartners
Publieke Gezondheid

Onze campagnepartners

De campagne ‘Publieke Gezondheid’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Nederlandse Stichting Over Gewicht 

De Nederlandse Stichting Over Gewicht zet zich in voor een samenleving waarin minder mensen lijden aan de gevolgen van overgewicht en obesitas.
Spot the dot  

Spot the Dot is een non-profit die opgericht is door de Nederlandse melanoom patiënt Marije Kruis. De organisatie werkt samen met artiesten, artsen en patiënten vanuit de hele wereld, om mensen bewust te maken van het gevaar van melanoom en andere vormen van huidkanker. Ieder jaar krijgen steeds meer mensen huidkanker. Wanneer preventie niet lukt, is het ontdekken van huidkanker in een vroeg stadium cruciaal en goed behandelbaar. Het is belangrijk om veranderingen in je huid in de gaten te houden: Spot the dot! 

VMCE  

De Vereniging Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is een patiëntenvereniging die goede en betrouwbare voorlichting biedt op het gebied van eczeem. Dit doet zij door het organiseren van lotgenotencontact, het naar de overheid, zorgverzekeraars en zorgverleners toe behartigen van de belangen van mensen met eczeem en het leveren van kennis en expertise ingeval van (wereldwijd) onderzoek op het gebied van eczeem. De VMCE biedt naast de website diverse communicatieplatforms, zoals Instagram en Facebook.  

NVALT

De NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose) is de wetenschappelijke vereniging voor longartsen, longartsen in opleiding en tevens Physician Assistants (PA’s) en Verpleegkundig Specialisten (VS-en) die op het gebied van de longgeneeskunde werkzaam zijn. Tevens bestaat er een veertiental secties die gericht zijn op een bepaald onderdeel van de longgeneeskunde, zoals longoncologie, infectieziekten, astma en COPD.

Next article