Home » Botten & Gewrichten » Onze campagnepartners
Onze campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne Botten & Gewrichten was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

NVVR

NVVR ‘de Wervelkolom’ is een patiëntenvereniging welke zich inzet voor de belangen van mensen met wervelkolomproblemen, in de ruimste zin van het woord. Wat doet de NVVR? 

  • verzorgt vier maal per jaar het ledenblad Wervelwind.
  • organiseert jaarlijks een Landelijke Contactdag (waarin opgenomen de Algemene Ledenvergadering).
  • biedt telefonisch lotgenotencontact via onze Infolijn Wervelkolom. 
  • organiseert inloopuren met als thema ‘Schuif eens aan bij een lotgenoot’. 
  • complexe juridische- of medische vragen van leden kunnen voorgelegd worden aan een lid van onze Raad van Advies.  
  • heeft een informatieve website. 
  • werkt mee aan richtlijnontwikkeling. 
  • werkt samen met andere organisaties en is aangesloten bij de Patiëntenfederatie Nederland en het netwerk ieder(in).

Osteoporose Vereniging

De Osteoporose Vereniging is dé patiëntenvereniging voor en door mensen met osteoporose. Onze speerpunten zijn: goed geïnformeerde patiënten die regie kunnen nemen in hun zorg en leven met osteoporose. Het bevorderen goede zorg vanuit patiëntperspectief; d.w.z. tijdige diagnose, een behandeling waar bewegen en voeding een onderdeel van zijn en afstemming tussen ziekenhuis en huisarts. Ons derde speerpunt is preventie waarbij we ons richten op het belang van een leven lang werken aan sterke en gezonde botten.

Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is de landelijke patiëntenorganisatie voor alle mensen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis, axiale SpA, artritis psoriatica, enz. Ons doel is een goede kwaliteit van leven voor iedereen met reuma. Onze activiteiten worden niet alleen voor maar ook door mensen met reuma uitgevoerd, die meedoen in onderzoek, voorlichting, beleid of medicijnontwikkeling. We willen bereiken dat alle mensen met reuma gewoon ‘mee kunnen (blijven) doen’ thuis, op het werk, op school en in het sociale leven.

RondOm Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van samenwerkende (sport)podotherapeuten, bewegingswetenschappers en podotherapeut MSU echografisten werkend over meer dan 200 locaties in Nederland. De professionals hebben een zeer breed netwerk binnen de gezondheidszorg en bundelen hun krachten om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.De podotherapeuten van RondOm zijn zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Iedereen kan bij hen terecht, waaronder reuma-en diabetespatiënten, sporters en kinderen. 088-1180500 | www.rondompodotherapeuten.nl

Next article