Skip to main content
Home » De Ogen » Onze campagnepartners
Campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne ‘De Ogen’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Centrop

Centrop is een inkoopvereniging voor zelfstandige opticiens met zo’n 400 aangesloten leden, verdeeld over Nederland. Alles draait om de optiekondernemer; waar heeft hij behoefte aan? Centrop is er om hem te ondersteunen en het ondernemen zo makkelijk mogelijk te maken, zodat hij tijd heeft voor zijn passie. Wij kijken wij niet alleen mee, maar ook vooruit. Wij creëren kansen, houden trends in de gaten, zoeken naar de beste deals en bieden ondersteuning waar nodig. Alles draait om het ondernemen. 

De Oogvereniging

Leven met een oogaandoening is voor iedereen anders, maar een oogaandoening heeft altijd invloed op je leven. Je hebt een oogaandoening 24 uur per dag, iedere dag weer. Vanzelfsprekend meedoen aan alle aspecten van het leven in Nederland, goede oogzorg en informatie, sociale activiteiten voor onze leden, daar werkt de Oogvereniging iedere dag aan. Voor vragen over glaucoom, andere oogziekten of het leven met een oogaandoening, bel de Ooglijn: 030 – 294 54 44 

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) is de wetenschappelijke vereniging van oogartsen en oogartsen in opleiding. We zetten ons in om de kwaliteit van de oogzorg in Nederland op een hoog niveau te houden en verder te verbeteren, zodat de oogartsen de best mogelijke zorg kunnen blijven geven aan patiënten met een oogheelkundige aandoening. Daarnaast ondersteunen we onze leden – de oogartsen en oogartsen in opleiding – in het uitvoeren van hun vak.  

Optometristen Vereniging Nederland

De Optometristen Vereniging Nederland (OVN) is opgericht op 16 maart 2000. In datzelfde jaar werd de optometrist opgenomen in de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg), waardoor het een wettelijk erkend beroep werd. Sinds haar oprichting legt de OVN zich toe op de bevordering van de positie van de optometrist als zelfstandige professional in de basisoogzorg. Hierbij draait het zowel om het professioneel handelen van de optometrist als om de praktijkvoering. 
 
De OVN doet dit onder meer door het ontwikkelen, bepalen en instellen van standaarden voor optometrische zorg. Verder werkt de vereniging aan het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de oogzorg en belangenbehartiging. Hierdoor creëert de OVN een georganiseerde oogzorg die aansluit bij de ontwikkelingen in het zorgdomein, met optometristen die uitstekende kwaliteit leveren en oog hebben voor de belangen van cliënten.  

Next article