Skip to main content
Home » Jouw Buik » Onze campagnepartners
Campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne ‘Jouw Buik’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Crohn & Colitis Nederland 

Crohn & Colitis NL is dé patiëntenorganisatie van en voor mensen met de chronische darmziektes ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Crohn & Colitis NL geeft voorlichting, brengt mensen met Crohn of colitis  met elkaar in contact, en behartigt hun belangen.
Stichting Stomaatje 

Stichting Stomaatje is een non-profit organisatie die volledig draait op vrijwilligers. We zijn er voor de stomadrager, maar ook hun naasten en professionals kunnen bij ons terecht. We bieden uitgebreide informatie van alle ins en outs rondom een stoma, zijn een platform van lotgenotencontact en informatie uitwisseling en ontplooien nieuwe initiatieven die het hebben van een stoma draaglijker maken. We zijn dé ontbrekende schakel tussen stomadrager (en achterban) en professional.


Stomavereniging

De Stomavereniging is dé plek waar mensen met een stoma of pouch hun ervaringen over leven met een stoma met anderen kunnen delen. De vereniging behartigt hun belangen en geeft actuele en zorgvuldige informatie.  
Stichting Darmkanker  

Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 mensen de diagnose darmkanker, en 80.000 mensen leven met darmkanker of de gevolgen ervan. Stichting Darmkanker is er voor hen én hun naasten. De stichting geeft informatie, brengt mensen in contact met ervaringsdeskundigen en behartigt de belangen. 
SPKS

Patiëntenorganisatie SPKS zet zich in voor mensen die kanker aan maag of slokdarm hebben (gehad) en hun naasten. SPKS brengt hen met elkaar in contact en behartigt hun belangen. Daarnaast geeft SPKS informatie en bevordert zij wetenschappelijk onderzoek. SPKS richt zich erop dat alle mensen met kanker aan maag of slokdarm de best mogelijke zorg krijgen met behoud van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dat doen we met elkaar, voor elkaar! Wil je eens praten? Ben je op zoek naar informatie? Of wil je juist anderen helpen en steun bieden? Neem dan contact op met SPKS, [email protected]


Toiletalliantie  

De Toiletalliantie bestaat uit ruim twintig maatschappelijke organisaties en heeft als missie om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Samen met gemeenten, winkeliers en horecaondernemers wil de Toiletalliantie ervoor zorgen dat dit goed wordt geregeld in Nederland. In steden en dorpen en ook in de natuur. Het initiatief tot de Toiletalliantie is genomen door de Maag Lever Darm Stichting. Zie voor meer informatie: www.iederewctelt.nl of www.mlds.nl

Next article