Skip to main content
Home » Jouw Familie » Nieuwe tracker illustreert ongekende inzet in de bestrijding van COVID-19
Clinical trials

Nieuwe tracker illustreert ongekende inzet in de bestrijding van COVID-19

Een recente nieuwe tracker laat zien dat biotechbedrijven wereldwijd ongekende moeite en middelen steken in de zoektocht en het (klinisch) onderzoek naar nieuwe behandelingen en vaccins tegen COVID-19. HollandBIO, de belangenvereniging voor de Nederlandse biotech sector, put hoop uit de eerste tussenstand uit deze unieke en interactieve monitor omdat die laat zien dat er wereldwijd volop onderzoek gedaan wordt naar manieren waarop we COVID-19 met een vaccin of behandeling het hoofd kunnen bieden.

Inzicht

De tracker is een initiatief van de Biotechnology Innovation Organization (BIO), de Amerikaanse evenknie van HollandBIO, en brengt niet alleen in kaart welk onderzoek er loopt naar mogelijke vaccins en behandelingen maar ook wie dat onderzoek financiert en uitvoert.

Op deze manier hoopt BIO een beter en breder inzicht te geven aan private en publieke financierders die een strategische keuze willen maken in de programma’s en het onderzoek waarin zij willen investeren voor verdere versnelling.

De belangrijkste uitkomsten uit deze eerste monitor zijn als volgt:

  • In de bestrijding van COVID-19 zijn in de eerste 16 weken meer dan 400 unieke onderzoeksprogramma’s gestart, waaronder 101 rond nieuwe vaccins en 138 naar specifieke behandelingen van het SARS-CoV-2 virus
  • Innovatieve bedrijven zijn verantwoordelijk voor meer dan 90% van de vaccins en behandelingen die op dit moment in ontwikkeling zijn
  • Meer dan 70% van het onderzoek en de ontwikkeling vindt plaats bij startende bedrijven en MKB’ers;
  • Ruim 50% van alle inspanningen vindt plaats in de Verenigde Staten

Betrokkenen

Andere aspecten die de tracker in kaart brengt, zijn de partijen die betrokken zijn bij de uitvoering en financiering van verschillende onderzoeken en de insteek die de onderzoeken kennen.

De informatie hierover komt van toonaangevende partijen als BioCentury en Biomedtracker en van zusterorganisaties van BIO zoals HollandBIO dat is in Nederland. Omdat bedrijven, onderzoekers en wetenschappers non-stop werken in de zoektocht naar een vaccin of behandeling, krijgt de tracker elke maandag een update om de meest recente stand van zaken te geven. 

Voor meer informatie, lees hier verder.

Next article