Skip to main content
Home » Jouw Familie » De Nationale Suiker Challenge: gezond eten en drinken in coronatijd
COVID19

De Nationale Suiker Challenge: gezond eten en drinken in coronatijd

Vrouw met boek in haar woonkamer
Vrouw met boek in haar woonkamer

In deze spannende en onzekere tijd maken veel Nederlanders zich zorgen over hun gezondheid. Juist nu willen we bewust kiezen voor een gezondere leefstijl, maar dat blijkt voor velen een uitdaging. Daarom biedt het Diabetes Fonds de helpende hand met gezonde recepten, praktische ontsuikertips en leuke inspiratie tijdens de Nationale Suiker Challenge.

Coronakilo’s door extra (zoete) verleiding

Tijdens de intelligente lockdown bewegen we minder en eten we meer. Door thuiswerken, onzekerheid, stress social distancing en verveling vinden veel mensen het extra moeilijk om zoete verleidingen te weerstaan. Zo blijkt dat 22% van de mensen meer is gaan snoepen. De ‘coronakilo’s’ lijken er wel aan te vliegen en dat terwijl een gezonde leefstijl juist nu zo belangrijk is.

10.000 suikerklontjes per jaar

Dagelijks eten we gemiddeld 28 suikerklontjes per dag, dat komt neer op 10.000 suikerklontjes (40 kilo) per jaar! Inmiddels heeft de helft van de volwassenen in Nederland overgewicht en daarmee een verhoogde kans op diabetes type 2. Meer dan 1 miljoen mensen hebben deze vorm van diabetes en daar komen er per week minimaal 1.000 bij. De grote hoeveelheden toegevoegde suikers in producten zijn hier een belangrijke veroorzaker van. Reden genoeg om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl, zonder toegevoegde suikers.

3 tips om gezond te eten en te drinken

Diabetes Fonds diëtist Kim Brouwers geeft 3 handige tips om gezond te eten en te drinken.

1

Richt je huis gezond in. Thuis ben je sneller geneigd om te gaan snacken. 77% van de toegevoegde suikers die we eten, eten we namelijk thuis.  De oplossing? Richt je huis gezond in. Zet gezond eten in het zicht. Zo maak je eerder de gezonde keuze.

2

Maak een maaltijdplanning.
We gaan zo min mogelijk de straat op om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dan is het prettig om voor een of twee weken eten en drinken in huis te hebben. Hier helpt het maken van een maaltijdplanning bij.

3

Schrijf je gratis in voor de Nationale Suiker Challenge
Wil je echt wat aan je suikerinname doen? Schrijf je dan gratis in voor de Nationale Suiker Challenge via deze link. Alle deelnemers kunnen direct na inschrijving gratis het digitale Suiker Challenge Magazine 2020 downloaden. Ook kun je een 132 pagina’s dik printexemplaar van het magazine bestellen.

Over de Nationale Suiker Challenge

Het Diabetes Fonds organiseert van 8 tot en met 14 juni de Nationale Suiker Challenge. Met deze campagne wil het fonds mensen helpen om hun suikerinname te beperken. Met onder andere een digitaal magazine vol gezonde inspiratie en begeleiding vanuit social media kunnen deelnemers thuis op een laagdrempelige manier aan de slag met een gezonde leefstijl.

Next article