Home » Jouw Familie » Om jeuk van te krijgen
Sponsored

Wanneer heb jij voor het laatst jouw hond of kat behandeld tegen vlooien, teken en wormen? Een hele belangrijke vraag waar veel huisdiereigenaren niet direct een antwoord op hebben!

Of je nou net een nieuw maatje geadopteerd hebt of al lang een huisdier hebt: voor alle honden en katten geldt dat zij veel verzorging nodig hebben. Zeker in de lente en in de zomer liggen vlooien en teken op de loer.

Wat zijn vlooien, teken en wormen?

Dit zijn parasieten waar honden en katten veel last van kunnen hebben. Vlooien veroorzaken jeuk, teken kunnen nare ziektes overbrengen en wormen kunnen schade aanrichten aan het lichaam. Maar jij kunt jouw hond of kat hiertegen beschermen!

Van vlooienplaag tot de ziekte van Lyme

Honden en katten kunnen buiten vlooien en teken oplopen. Enerzijds omdat ze in contact komen met andere dieren die vlooien met zich meedragen en doordat ze in het leefgebied van teken lopen. Teken komen onder andere voor in bossen, heide en hoog gras. Vlooien en teken bijten het huisdier voor een bloedmaaltijd en kunnen nare ziektes overbrengen. Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overbrengen, ook op mensen. Vlooien kunnen jeuk en een worminfectie bij het huisdier veroorzaken en daarnaast kan er een vlooienplaag in huis ontstaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Deze ongemakken zijn te bestrijden, maar dat wil je natuurlijk voorkomen! Er zijn verschillende mogelijkheden om je huisdier te beschermen tegen vlooien en teken. Zo is er bijvoorbeeld het nieuwe abonnement voor honden en katten: PetBox@Home, lees hierover meer onderaan dit artikel!

Een wormenbesmetting

Wormen zijn parasieten die op verschillende plaatsen in het lichaam van honden en katten kunnen (over)leven. Wormen kunnen veel schade aanrichten aan het lichaam. Jouw huisdier kan op verschillende manieren wormen oplopen, waaronder:

  • Opname van wormeieren uit de omgeving door te snuffelen, rollen en likken aan de
    grond, gras of aan ontlasting.
  • Door het eten van besmette prooidieren of slachtafval (vlees).

Wormen bij mensen

Wormen zijn erg besmettelijk. Ook jij kunt wormen oplopen in onder andere zandbakken en op plaatsen waar huisdieren poepen. Kinderen bevinden zich vaak in zandbakken en hebben hierdoor een vergrootte kans om wormen te krijgen.

Voorkomen kan niet, beschermen wel

Honden en katten volledig wormvrij krijgen kan helaas niet. Wel kun jij jouw huisdier beschermen door hem regelmatig te ontwormen. Een goed ontwormingsmiddel zorgt ervoor dat de wormen die in het lichaam aanwezig zijn, doodgaan.

Vergeet nooit meer een behandeling!

Om te voorkomen dat je als huisdiereigenaar een behandeling vergeet, is er het online abonnement PetBox@Home. Het is een maandelijks abonnement waarmee je producten tegen vlooien, teken en wormen thuisgestuurd krijgt.

Op het moment dat je de producten thuis krijgt, kun je het gelijk toedienen. Zo hoef je nooit meer bij te houden wanneer je jouw dier moet behandelen en weet je zeker dat hij het hele jaar door goed beschermd is! PetBox@Home is er al vanaf €4,95 per maand.

Goed nieuws: als je je nu registreert met actiecode: PB1887MP krijg je de 1e maand gratis!

Next article