Skip to main content
Home » Jouw Familie » Onze campagnepartners
Partners

Onze campagnepartners

met dank aan
met dank aan

De campagne Jouw Familie was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met onze partners. Lees hier meer over hun activiteiten.


HollandBIO

HollandBIO vertegenwoordigt en verbindt de life sciences bedrijven in Nederland. De organisatie wil werken aan een maatschappij waarin biotechnologie maximaal bijdraagt aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei. Om ervoor te zorgen dat innovaties snel en breed beschikbaar zijn, gaat HollandBIO obstakels te lijf die de ambities van de biotech koplopers in de weg staan.

De Dutch Clinical Research Foundation

De Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) maakt zich sterk voor een optimaal klinisch onderzoeksklimaat in Nederland, en heeft zich ten doel gesteld om klinisch onderzoek maximaal te faciliteren zodat waardevolle kennis en wetenschap zo snel als mogelijk ten goede komt aan patiënten.

Kwaliteit en veiligheid van dat onderzoek zijn daar bij de bepalende factoren. De DCRF is een samenwerking van verschillende koepelorganisaties van ziekenhuizen, onderzoekers, patiënten bedrijven en andere betrokkenen.

Wings for Animals

Wings for Animals

Wings for Animals, opgericht door KLM-stewardessen, ondersteunt kleine tot middelgrote projecten over de hele wereld die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Wij maken verblijven van shelterdieren schoon, wandelen met honden, wassen de shelterdieren en geven ze de broodnodige aandacht. In onze koffers vervoeren we spullen zoals anti-parasieten medicatie, dekens en panty’s voor de moederloze neushoorntjes en olifantjes.

Tenslotte organiseren we sterilisatieprojecten met onze ambassadeurs en dierenartsen Jolande van den Broek en Piet Hellemans. Sterilisaties en educatie verminderen namelijk het aantal zwerfdieren.

De HuisdierenApp

De HuisdierenApp is een gratis en onafhankelijke app voor iedereen met een huisdier. Met deze app heb je alle informatie en diensten voor je hond, kat, konijn of knaagdier bij de hand.Centraal staat jouw huisdier, waarin belangrijke gegevens zoals chip- en verzekeringsnummer, bewaard kunnen worden. Een handige tool is de herinneringenservice voor vlooien- en tekenbehandelingen en medicatie. De HuisdierenApp is ook handig voor dichtstbijzijnde dierenarts, dierenspeciaalzaak, gedragstherapeut of uitlaatgebied.

De HuisdierenApp is gratis te downloaden en het platform is te volgen op alle socials.

KNMvD

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is de beroepsorganisatie van en voor dierenartsen in Nederland. Met het oog op dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid richt zij zich op de professionele ontplooiing en de maatschappelijke positie van de dierenarts.

KNHS

Wij zijn de paardensportbond voor en van alle paardensporters. De liefde en passie voor het paard is voelbaar in alles wat wij doen.

Door dit te combineren met onze kennis en fijnmazige sportinfrastructuur helpen wij mensen een goede verbinding met hun paard tot stand te brengen en te behouden zodat iedereen op een verantwoorde manier de paardensport kan beoefenen passend bij een ieders ambitie.

Hierbij zorgen we altijd voor veilige, eerlijke en vooral leuke paardensport. Het welzijn van het paard staat centraal in alles wat we doen.

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt!

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In twaalf Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in het ziekenhuis in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie van de overheid en functioneert dankzij 2.000 vrijwilligers, sponsors en donaties.

Elaa

Elaa is de krachtige partner voor de (eerstelijns)zorg in Amsterdam en Almere. We zijn een onafhankelijke partij die samenwerking verbetert en realiseert op basis van kennis, ontwikkelingen en behoefte in het werkveld. Elaa adviseert en inspireert de zorgprofessionals in het samenwerken met elkaar, met aangrenzende zorginstellingen en met de buitenwereld. Daarbij werken we samen met het sociale domein, de nulde en tweede lijn, overheden, zorgverzekeraars, patiëntorganisaties en het bedrijfsleven. Met de kennis die we hebben over stedelijke en landelijke ontwikkelingen en innovaties in de zorg zijn we dagelijks bezig de samenhang te verbeteren en vernieuwing te stimuleren. Met als resultaat een hogere kwaliteit van zorg in de buurt waarover zowel de patiënt als de zorgverlener tevreden is. We richten ons hierbij voornamelijk op de kwetsbare inwoners van Amsterdam en Almere.

(Sch)ouders

Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is een overkoepelende stichting die fungeert als platform voor ouders van zorgkinderen (kinderen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsstoornis). Ouders van zorgkinderen lopen tegen zoveel meer aan dan alleen de zorg voor hun kind. (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar deze ouders op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening mee te maken (kunnen) krijgen en altijd vanuit ervaringsdeskundigheid van ouders. Het is de doelstelling van Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders om ouders van zorgkinderen meer eigen regie en zelfredzaamheid te geven waardoor de kwaliteit van leven, veerkracht en weerbaarheid van deze ouders wordt vergroot zodat zij dit ook op hun kinderen kunnen overbrengen.

Oogfonds

Het Oogfonds voorkomt en bestrijdt oogaandoeningen en helpt mensen met een visuele beperking zichtbaar beter te participeren in de samenleving.

Om de missie te realiseren, subsidieert het Oogfonds wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke projecten in Nederland en is het fonds pleitbezorger en voorlichter. Het Oogfonds werft fondsen en werkt samen met partners in het veld. Voor een zichtbaar betere toekomst!
Steun wetenschappelijk oogonderzoek, kijk op www.oogfonds.nl. Bedankt!

Next article