Home » Lucht & Longen » ‘Isolement Experts’ delen tips voor thuisblijvers
Sponsored

Voor de meesten van ons is het verplichte thuisblijven nieuw. Mensen met een lichamelijke beperking hebben jarenlang ervaring met minder bewegingsvrijheid. Als ‘Isolement Experts’ delen zij handige thuis-blijf-tips met Nederland.

Manon van den Heuvel

Isolement Expert

Thuisblijven voor sommigen vanzelfsprekend

De coronacrisis zorgt er op dit moment voor dat ook mensen zonder lichamelijke beperking aan huis gekluisterd zijn. Daarmee ervaren ze (in beperkte mate) wat iemand met een fysieke beperking in zijn of haar leven ervaart.

De meeste mensen binnen onze samenleving, de isolement nieuwkomers, weten na een tijdje gewoon niet meer wat ze moeten doen om hun dagindeling leuker en draaglijker te maken. Ook jij kunt nu terecht bij mensen die hier al jarenlang ervaring mee hebben.

Vloggen over fysieke beperking

Een van de ‘Isolement Experts’ is Manon van den Heuvel. Manon heeft op vijfjarige leeftijd een auto-ongeluk gehad. Het leidde tot onherstelbaar hersenletsel, waarbij het gedeelte dat de motoriek in haar lichaam aanstuurt is beschadigd.

Manon belandde in een rolstoel, maar laat zich niet tegenhouden door wat drempels in het leven. Sterker nog, ze vlogt erover, zodat bewustzijn wordt vergroot en medemensen met onder andere een fysieke beperking worden geïnspireerd.

Ze heeft het leven opnieuw leren waarderen. Haar tips gaan dan ook over dankbaarheid.

Een positieve mindset komt heel goed van pas

“Ik heb een dankbaarheidsboekje dat voor mij vrolijkheid en positiviteit uitstraalt. In mijn boekje schrijf ik elke dag dingen op waar ik dankbaar voor ben.”, aldus Manon.

“Zo werd er gisteren een prachtige bos bloemen bezorgd van familie en zag ik vanochtend een groep jonge eendjes samen met hun moeder in de sloot voor mijn huis.

Door stil te staan bij deze kleine geluksmomentjes en deze op te schrijven, zorg je voor een positieve mindset. Dit komt heel goed van pas in deze spannende tijd.”

Benieuwd naar de 10 tips van de andere ‘Isolement Experts’? Laat via de onderstaande button je e-mail achter en ontvang ze helemaal gratis!

De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Met 33.000 vrijwilligers verzorgen zij met aandacht, dagjes uit en afdelingsactiviteiten zodat deze kwetsbare groep niet een sociaal isolement raakt. Helaas kunnen veel van de reguliere activiteiten door de coronacrisis nu niet plaatsvinden.

Maar gelukkig zijn de vrijwilligers inventief in het bedenken van alternatieven om toch in contact te blijven met deze doelgroep. Door geregeld te bellen, een kaartje te sturen of een kleine attentie in de vorm van een boeketje. De Zonnebloem blijft ondertussen werken aan een maatschappij waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend deel kunnen nemen. Nu en in de toekomst!

Next article