Home » Seksuele Gezondheid » Seks tijdens de menstruatie?
Menstruatie

Seks tijdens de menstruatie?

De meeste mensen moeten er niet aan denken: seks tijden de menstruatie. Toch is er wat voor te zeggen om juist dan een gepassioneerde horizontale tango in te zetten.

avatar

Paula Kragten

Oprichter menstruatiemagazine Period!


Het is goed voor de onderlinge band. Een orgasme is hét middel tegen menstruatiekramp. Niets ontspant het spierweefsel van de baarmoeder beter. Bovendien komt bij seks endorfine vrij: een neurotransmitter die deel uitmaakt van het beloningssysteem en dus voor een goed gevoel zorgt.

Praktische bezwaren tegen samen de rode zee bevaren, zijn te overwinnen. Doe het bijvoorbeeld onder de douche of vrij op een donkere handdoek om een bloedbed te voorkomen. Er zijn menstruatiecups voor eenmalig gebruik waarmee je seks met penetratie kunt hebben. Vrijen met een condoom is sowieso een aanrader. Via (menstruatie)bloed kun je uiteraard wel soa’s doorgeven en menstruatie is geen voorbehoedmiddel.

Meer weten over menstruatie

Paula Kragten is oprichter van online menstruatiemagazine Period! dat in een Nederlandstalige (www.period.nl) en Engelstalige editie (www.period.media) verschijnt. Ze is ook auteur van het boek ‘Mooi rood is niet Lelijk’ (Splint Media, € 22,95); een hilarische reis door de menstruatiegeschiedenis met een serieuze ondertoon: wordt het zo langzamerhand geen tijd voor menstruatietrots in plaats van menstruatieschaamte?

Meer lezen? Lees hier het artikel van Paula over menstruatie als stoorzender in de relatie.

Next article