Skip to main content
Home » Diergezondheid » Tips voor het aanschaffen van de juiste voeding
Diergezondheid

Tips voor het aanschaffen van de juiste voeding

Alleen het beste is natuurlijk goed genoeg voor je hond of kat. Dit geldt natuurlijk ook voor de voeding van je huisdier. Met deze tips kan je gemakkelijk de juiste voeding voor je dier aanschaffen.

1. Focus op de inhoud

Alles draait om de ingrediënten. De schoonheid van de verpakking en mooie plaatjes zijn minder van belang. Zowel voor katten als honden geldt dat het hoofdbestanddeel van een product het best een eiwitbron kan zijn.

2. Check de koolhydraten

Houd in de keuze voor voeding waar mogelijk ook rekening met eventuele allergische reacties van je huisdier. Een groeiende groep honden bijvoorbeeld, krijgt door de gluten in tarweproducten klachten zoals jeuk en diarree. Dan is het verstandig om een alternatief te vinden waarbij de koolhydraten in het product komen uit rijst, mais of aardappel.

3. Overstappen?

Overstappen op een ander merk diervoeding? Raadpleeg dan ook nauwgezet de ingrediëntenlijst en het voedingsadvies. Als het ‘nieuwe’ product meer vlees bevat, is het vaak noodzakelijk om de porties aan te passen. Je huisdier heeft er dan simpelweg minder van nodig. Gevoelsmatig kan het vreemd zijn om een veel kleinere portie te geven als je een volle voerbak gewend bent. Toch voorkomt dat overgewicht. Ook factoren zoals activiteit spelen mee in de dosering van diervoeding. Zo heeft een indoor kat vaak een kleiner maal nodig dan een soortgenoot die de hele dag op pad is buiten. Eenzelfde principe geldt voor de voeding van honden en hun activiteit. Goede voeding kan universeel zijn: zolang er goede ingrediënten in zitten en je de juiste porties hanteert, kan een product geschikt zijn voor bijna alle rassen.

4. Laat ze kauwen

Kies ook de tussendoortjes voor je huisdier met zorg uit. Dagelijks kluiven op daarvoor geschikte snacks draagt bij aan de reiniging van de tanden en kiezen. Geef het liefst kauwproducten waarmee je huisdier zich een tijd kan vermaken. Daar beleeft de hond niet alleen veel plezier aan, maar het is ook echt dé manier om het gebit gezond te houden.

Benieuwd waarom goede voeding zo belangrijk is voor jouw viervoeter? Lees het hier.

Next article